Με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κλειστά με απόφαση της διοίκησής τους, αλλά και τη συντριπτική πλειονότητα των πανεπιστημιακών τμημάτων της πρωτεύουσας κλειστά «λόγω καταλήψεων», ξεκινούν αύριο οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε χθες και η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην οποία και αναφέρεται ότι «καταδικάζει τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της, σωματική, λεκτική ή ψυχολογική, από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες». Οπως αναφέρουν τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος, βρίσκονται «δίπλα σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, στους φοιτητές μας και τους συλλόγους τους, υπερασπιζόμενοι μαζί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και τη δημόσια περιουσία, απομονώνοντας κάθε ξένο με την πανεπιστημιακή κοινότητα στοιχείο που επιχειρεί να αμαυρώσει την επέτειο του Πολυτεχνείου».

Και ανακοινώνουν ότι το πανεπιστήμιο παραμένει ανοικτό και προσκαλεί όλες και όλους – μέλη της κοινότητας και πολίτες της Θεσσαλονίκης – να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που οργανώνονται.

Απο την πλευρά της η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δηλώνει ότι «θα προασπίσει με όλες της τις δυνάμεις μαζί με όλη την πολυτεχνειακή κοινότητα το πανεπιστημιακό άσυλο και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του εορτασμού» καταλήγει.