Τα πλάνα του για το κυριακάτικο παιχνίδι με τη Λαμία χωρίς να υπολογίζει τον Ομάρ Ελ Καντουρί κάνει ο Αμπελ Φερέιρα.

Ο μαροκινός άσος που επέστρεψε χθες από την πατρίδα του, αποκόμισε – στο φιλικό με τη Λιβύη – μια κάκωση πρώτου βαθμού (σύμφωνα με την πρώτη εξέταση του ιατρικού τιμ της εθνικής του ομάδας) και μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης και από τους γιατρούς των πρωταθλητών θα οριστικοποιηθεί η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους.Ετσι και αλλιώς, έδειχνε από την πρώτη στιγμή – μετά τον τραυματισμό του – ότι δύσκολα θα προλάβαινε το κυριακάτικο παιχνίδι. Χθες, ενσωματώθηκαν στις προπονήσεις και οι έλληνες διεθνείς και έτσι ο πορτογάλος τεχνικός είχε ουσιαστικά όλους τους διαθέσιμους παίκτες για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Φερνάντο Βαρέλα, στο μεταξύ, έχει μπει δυνατά στο πρόγραμμα αποθεραπείας του μετά την επέμβαση στο γόνατο και φορτσάρει για να προλάβει το μεγάλο παιχνίδι της 1ης Δεκεμβρίου με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης. Αν και όλα θα κριθούν από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται, σε συνδυασμό πάντα με το πώς θα έχει πάει και ο Ινγκασον, καθώς ο Ισλανδός αρχής γενομένης από μεθαύριο θα πάρει τη θέση του για όσο ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι θα απουσιάζει.

Ατομικό πρόγραμμα (τόσο σε πισίνα όσο και σε γυμναστήριο) συνεχίζει ο Πόντους Βέρνμπλουμ, ο μοναδικός από τους μεγάλους άτυχους της ομάδας (οι άλλοι είναι ο Βιεϊρίνια και ο Μαουρίσιο) που δεν έχει επιστρέψει ακόμα, αν και είχε τραυματιστεί νωρίτερα απ’ όλους. Ο λόγος είναι ότι ο τραυματισμός του ήταν σε πολύ ευαίσθητο σημείο (αχίλλειος τένοντας).

Γιάννης Λαμπίρης