Δίπλα τους. Σε κάθε στιγμή. Δίνοντας στήριξη και έμπνευση. Και βέβαια στέλνοντας τα κατάλληλα μηνύματα σε ένα χρονικό σημείο της σεζόν που οι προκλήσεις είναι διαδοχικές. Σε μια αφετηρία με διαδοχικές προκλήσεις. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκη για να συγχαρεί τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού για τη μεγάλη τους προσπάθεια κόντρα στην Τότεναμ. Βρέθηκε όμως και χθες στου Ρέντη, για να… γυρίσει ο ίδιος τη σελίδα και τη συζήτηση. Για να εναρμονίσει τους Ερυθρόλευκους με το ντέρμπι που έρχεται. Την αναμέτρηση της Κυριακής με τον πληγωμένο – άρα και επικίνδυνο – Παναθηναϊκό. Ενα ματς – κλειδί για την ίδια τη διαδρομή του πρωταθλήματος.

«Μπορούσαμε να νικήσουμε»

Εχει σημασία πώς θα ανταποκριθούν οι Πειραιώτες, στο πρώτο τους ματς ύστερα από μια μάχη Τσάμπιονς Λιγκ. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτό είναι απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο. «Συγχαρητήρια για την απόδοσή σας, κόντρα στην Τότεναμ. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι σε όλους τους στόχους μας. Είδαμε πως στο ανώτερο επίπεδο, μικρά λάθη κοστίζουν και πρέπει να τα αποφύγουμε στο μέλλον. Δείξαμε πως είμαστε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και έτσι μας αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοί μας. Παίξαμε καλύτερα από την Τότεναμ και μπορούσαμε να κερδίσουμε. Είχαμε τεράστια ψυχικά αποθέματα και έτσι καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι από το 0-2» είπε ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού στους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς συνδέοντας με τον τρόπο του το χθες με το αύριο.

Και φυσικά πέρασε αυτομάτως στο… παρασύνθημα: «Στο παιχνίδι της Κυριακής, πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι και να κερδίσουμε. Ολα τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίσουμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είναι αμαρτία όλη η καλή εντύπωση που έχουμε δημιουργήσει με την απόδοσή μας και η χαρά που έχουμε δώσει στον κόσμο μας, να μην έχει συνέχεια την Κυριακή. Να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε τον Ιούλιο» προέτρεψε τους Ερυθρόλευκους που η αλήθεια είναι πως από χθες και όλας κουβεντιάζουν αρκετά για αυτό το αντάμωμα με τον αιώνιο αντίπαλο. Αντιλαμβάνονται και εκείνοι πως είναι μια αγωνιστική παρτίδα τεράστιας σημασίας. Και για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, αλλά και για τη διατήρηση αυτού του καταπληκτικού momentum που έχει χτίσει η αήττητη διαδρομή του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Πρώτα το πρωτάθλημα»

«Είναι θέμα γοήτρου. Πρέπει να παίξουμε δυνατά από το πρώτο λεπτό και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ο πρώτος μας στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, παρά το γεγονός πως παίζουμε με μεγαθήρια στο Τσάμπιονς Λιγκ, αποδείξαμε στο παιχνίδι της Τετάρτης πως αν παίξουμε συγκεντρωμένα, μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση και να κάνουμε μια τεράστια υπέρβαση, γράφοντας ιστορία» εξήγησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Για να καταλήξει: «Δίνουμε όλοι τον λόγο μας, πως την Κυριακή θα κερδίσουμε το παιχνίδι. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προχωρήσουμε αήττητοι στο πρωτάθλημα. Ο πρώτος μας στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα βρίσκεται στο εξωτερικό τις επόμενες ημέρες. Πιθανότατα, λοιπόν, ήταν και αυτός ένας από τους λόγους που επέλεξε τη χθεσινή ημέρα για να βρεθεί στο αθλητικό κέντρο των Ερυθρόλευκων. Και να κάνει αυτή την κουβέντα με τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές.