Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες ήταν στην εξέδρα λόγω τραυματισμού. Ο Αντουάν Γκριεζμάν όμως αγωνίστηκε και για τους δύο. Ο Γάλλος ήταν ο μοναδικός επιθετικός που είχε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά και τον τραυματισμό του Ντεμπελέ, αλλά κατάφερε να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στη νίκη επί της Μπέτις, η οποία προηγήθηκε με σκόρερ τον Φεκίρ (15′).

Ο Γκριεζμάν με δύο γκολ έκανε την ανατροπή (41′ και 50′) και ακολούθησαν τα γκολ των Πέρες, Ζόρντι Αλμπα και Βιδάλ. Στα τελευταία 15 λεπτά, ο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε και τον Ανσού Φατί (γεννήθηκε στη Γουινέα) ο οποίος σε ηλικία 16 χρονών και 300 ημερών έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, μετά τον Βίνσες Μαρτίνες (σε ηλικία 16 χρονών και 280 ημερών, τη σεζόν 1941-42).    

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ήταν εκνευρισμένος από τα λάθη των παικτών του, από τα οποία η Ρεάλ έχασε δύο βαθμούς στο Μπερναμπέου από τη Βαγιαδολίδ. Ο Μπενζεμά είχε ανοίξει το σκορ (83′), ωστόσο ύστερα από έξι λεπτά ο Σέρτζι Γκουαρντιόλα ισοφάρισε. «Φυσικά και δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι.

Σκοράραμε στα τελευταία λεπτά, χαλαρώσαμε και δεχτήκαμε γκολ. Μπορείς να χάσεις τη μπάλα όχι όμως και τη θέση σου» υποστήριξε ο γάλλος τεχνικός.