Η νίκη της Μπάγερν στο Γκελζενκίρχεν επί της Σάλκε (3-0), είχε πολλά πρόσωπα. Πρώτος και καλύτερος ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που πέτυχε χατ τρικ, φτάνοντας τα πέντε σε δύο αγωνιστικές. Ο πολωνός επιθετικός έχει πετύχει όλα τα γκολ της Μπάγερν. «Ενας παίκτης μπορεί να νικήσει μόνος σε ένα παιχνίδι. Τον τίτλο, όμως, τον κατακτά όλη η ομάδα. Το πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο και πρέπει κάθε στιγμή να είμαστε έτοιμοι», σχολίασε ο 31χρονος επιθετικός.  Στο ματς με τη Σάλκε η ομάδα της Βαυαρίας είχε και νέα πρόσωπα, καθώς αγωνίστηκαν ως αλλαγή ο Φελίπε Κουτίνιο και ο Ιβάν Πέρισιτς. Ο Βραζιλιάνος που είναι δανεικός από την Μπαρτσελόνα ρωτήθηκε για τον Λεβαντόφσκι: «Είναι τεράστιος παίκτης. Ολη την εβδομάδα τον παρακολουθούσα και μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που δουλεύει στην προπόνηση».  

Οι οπαδοί της Κολωνίας συνέχισαν μία παράδοση που άρχισαν τη σεζόν 2014-2015. Προσεύχονται στον Καθεδρικό Ναό της πόλης, «για έναν δίκαιο αγώνα και ηρεμία σε περίπτωση ήττας». Αυτό έκαναν και πριν από το εντός έδρας ματς με την Ντόρτμουντ από την οποία η Κολωνία ηττήθηκε 3-1. Η ομάδα του Λισιέν Φαβρ κυριάρχησε στο β’ μέρος με τα γκολ των Τζέιντον Σάντσο, Ασράφ Χακίμι και Πάκο Αλκάθερ, κάνοντας το 2/2 στο πρωτάθλημα.

Στη Λειψία, ο Πόουλσεν είχε γκολ και ασίστ (στον Βέρνερ) και οδήγησε την ομάδα του Νάγκελσμαν στη νίκη επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Να σημειώσουμε ότι ο Τίμο Βέρνερ υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ομάδα της Λειψίας. Δύο νίκες σε ισάριθμα ματς έχουν επίσης οι Φράιμπουργκ (3-1 εκτός την Πάντερμπορν) και Βόλφσμπουργκ (3-0 στο Βερολίνο τη Χέρτα).