H νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασακσεχίρ στο sold out Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας επικράτησης επί ενός αντιπάλου με μπόλικα κυβικά στη μηχανή του. Και άγχος, και υπομονή, και δύσκολες στιγμές, και μπόλικες ηρωικές προσπάθειες. Πρωτίστως όμως είχε την επιβεβαίωση της «ασφάλειας» που προσφέρει ένας μεγάλος οργανισμός και ένας σπουδαίος προπονητής.

Οι Πειραιώτες δεν… τσίμπησαν από το 0-1 της Πόλης. Κατάλαβαν ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα και έδειξαν αληθινή προσήλωση στον στόχο τους μέχρι να βάλουν και αυτό το ματς στα… νερά τους. Ισως να είναι τυχαίο, ίσως και όχι. Μέχρι εδώ όμως έπειτα από τέσσερα ματς, οι Ερυθρόλευκοι πέρα από το μηδέν στην άμυνα, έχουν ως δεύτερο σήμα κατατεθέν την υπομονή στην επίθεση. Με τη Βικτόρια στο Φάληρο και ενώ όλα κρέμονταν σε μια κλωστή ο Γκιγέρμε άνοιξε το σκορ στο 51′. Στην Πόλη ο Μασούρας χτύπησε στο 53′. Στο Γ. Καραϊσκάκης την Τρίτη ο Σεμέδο «μίλησε» στο 55′. Δείγμα μιας ομάδας που ξέρει να περιμένει. Δείγμα ενός συνόλου που δεν ρισκάρει την ισορροπία του, και που την ίδια στιγμή έχει την ικανότητα να πάρει ό,τι του προσφέρει το παιχνίδι. Ο έμπειρος Ολυμπιακός της Ευρώπης.

Μια ομάδα που την τελευταία δεκαετία έχει 47 νίκες, όταν την εικοσαετία 1989 – 2009 οι νίκες της ήταν μόλις 42. Μια ομάδα που από πέρυσι με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο της μετρά  9 νίκες και 4 ισοπαλίες σε 16 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, έχοντας το Γ. Καραϊσκάκης αήττητο. Οι Ερυθρόλευκοι που απέκλεισαν τη Μίλαν, την έβδομη της Αγγλίας Μπέρνλι, που σταμάτησαν το Μαύρο Αλογο του σουλτάνου Ερντογάν. Οι ίδιοι που πλέον στέκονται απέναντι στην Κράσνονταρ με το μπάτζετ των 150 εκατ. ευρώ (όπως αποτιμάται από το transfermarkt). Μια ομάδα που έχει ξεκινήσει στο ρωσικό πρωτάθλημα από τις 14 Ιουλίου (10 βαθμούς σε 5 αγωνιστικές) και που την Τετάρτη στο Φάληρο θα δώσει το ένατο φετινό της επίσημο ματς. Αληθινός μπελάς. Αλλά και ο Ολυμπιακός για τα δύσκολα είναι. Ετοιμος πλέον για την αληθινή πρόκληση: για εκείνη που σημάδεψε από την πρώτη στιγμή. Την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.