Η δική του περίπτωση όχι μόνο δεν είναι παρόμοια με εκείνη του Μπουζούκη, αλλά μοιάζει εκ διαμέτρου αντίθετη. Ο ένας (Μπουζούκης) έγινε μίνι – σίριαλ, αλλά από την πρώτη μέρα το μυαλό του ήταν στο να υπογράψει την παραμονή του στον Παναθηναϊκό. Κλείνοντας τ’ αφτιά στις σειρήνες Ευρώπης και Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ ασχολήθηκε ζεστά μαζί του, αλλά εκείνος ούτε που το σκεφτόταν. Ούτε και ο Παναθηναϊκός.

Ο άλλος (Χατζηγιοβάνης) δεν έχει βγάλει λεπτό απ’ το μυαλό του το ενδεχόμενο του εξωτερικού «εδώ και τώρα». Ο ατζέντης του εξακολουθεί να αναζητεί σύλλογο που θα έρθει να του κάνει πρόταση, αλλά ακόμα δεν έχει έρθει ούτε καν ενδιαφέρον. Κι εδώ που τα λέμε, δύσκολα αυτή την περίοδο να βρεθεί σύλλογος που θα ρίξει χρήμα για να τον αποκτήσει.

Ξάφνου ο νεαρός ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού βρίσκεται μπροστά σε μια μάλλον απρόσμενη εξέλιξη. Από τη μία να μη βρίσκει ομάδα στο εξωτερικό κι από την άλλη να μην έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, λόγω των πολλών χρημάτων που ζητάει. Κι αν ομάδα δεν βρεθεί και συμβόλαιο δεν υπογραφεί, μπορεί να χάσει ακόμα και τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Δεν είναι μακρινό ως ενδεχόμενο.

Ο Παναθηναϊκός πήρε ήδη τον Δημήτρη Κολοβό, που τον υπολογίζει για τα άκρα της μεσοεπιθετικής του γραμμής, αναζητεί κι άλλο εξτρέμ στην αγορά, ενώ ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά και φαίνεται πως ο Δώνης τον προορίζει γι’ αυτή τη θέση. Αν ο «Χατζη» παραμείνει στον Παναθηναϊκό χωρίς νέο συμβόλαιο και με την προοπτική πως σε έξι μήνες θα μπορεί να διαπραγματευτεί με άλλη ομάδα, κανείς δεν μπορεί να του εγγυηθεί χρόνο, αφού θα πρόκειται για έναν «φευγάτο» ποδοσφαιριστή. Και το δίλημμα τούτη την ώρα είναι μεγάλο.