Είναι αληθινά σοκαριστικά τα όσα έχει καταγγείλει ο αθλητής του άλματος επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, εναντίον του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Κυτέα. Και χρειάζονται μεγάλη έρευνα προκειμένου να διευθετηθεί και να πέσει άπλετο φως σε μια υπόθεση ρατσισμού, που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί μείζον θέμα για ολόκληρη τη χώρα.

Να πέσει φως προκειμένου ο καθένας να έχει την αντιμετώπιση που του αξίζει. Είτε να φανεί αν ο Κυτέας πράγματι έχει πει όλα αυτά προς τον νεαρό αθλητή, κάτι που δεν αποκλείεται να επιφέρουν την αποχώρησή του και φυσικά θα πρέπει να του απαγορευτεί από εδώ και στο εξής διά παντός η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό, ή αν είναι αθώος και κακώς έχει πέσει όλη η… ρετσινιά πάνω του.

Σημειώνουμε πως στις καταθέσεις του Καραλή τονίζεται πως ο Κυτέας τον αποκαλεί συνεχώς «ο μαύρος», μιλάει με άσχημους χαρακτηρισμούς για τους γονείς του, γίνεται λόγος για… βουντού ώστε να κάνει κακό στους ανταγωνιστές του. Επιπλέον, υπάρχουν μαρτυρίες που λένε ότι ο προπονητής φέρεται να λέει πως είναι προσβολή κάποιος να φωτογραφίζεται μαζί με τον Καραλή λόγω του χρώματός του και πως οι μαύροι είναι από τη φύση τους χαζοί!

Αν όλα αυτά έχουν την παραμικρή δόση αλήθειας, τότε μιλάμε για ρατσισμό στη χειρότερη μορφή του, απέναντι μάλιστα σε ένα νέο παιδί που κυνηγάει τα όνειρά του μέσω του αθλήματος που του αρέσει. Θα πρέπει ο ΣΕΓΑΣ να επιληφθεί άμεσα του θέματος και το Διοικητικό Συμβούλιο να πάρει σύντομα μια απόφαση προκειμένου να μη «σέρνεται» άλλο ένα θέμα που προκαλεί… ανατριχίλα. Μιλάμε για πολύ σοβαρές καταγγελίες που μπορούν να φέρουν… μετασεισμικές δονήσεις. Και να εξεταστούν, πια, ακόμα και τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται κάποιοι άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης. Ξαναλέμε, σε αυτή την υπόθεση πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Και να μη δηλητηριαστεί η ελληνική αποστολή που έχει στιβικά ραντεβού στο εγγύς μέλλον.