Με προσαγωγές και λεπτομερή

σάρωση στα εγκληματολογικά εργαστήρια  όλου του υλικού το οποίο έχει συγκεντρωθεί, συνεχίζονται με εντατικότατους ρυθμούς οι έρευνες της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας  της 60χρονης αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ιτον.Τα δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικές

αρχές Χανίων είναι ότι η αμερικανίδα βιολόγος βρήκε μαρτυρικό ασφυκτικό θάνατο, με τον δράστη ή τους δράστες που της επιτέθηκαν να της κλείνουν το στόμα και τη μύτη. Ως προς τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας οι αρχές ασφαλείας αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και δεν αποκλείουν ακόμα και την πιθανότητα το έγκλημα να έχει σεξουαλικό χαρακτήρα. Στη δεύτερη εκδοχή που συγκλίνουν είναι ότι η άτυχη γυναίκα δεν δολοφονήθηκε στο δαιδαλώδες τούνελ όπου εντοπίσθηκε η σορός της.

Η δολοφονία πιθανολογείται ότι

έγινε σε άλλο σημείο και οι δράστες μετέφεραν το πτώμα στο τούνελ

για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Οι έρευνες στρέφονται κυρίως σε κύκλο προσώπων που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την περιοχή, καθώς το τούνελ είναι σε πολύ δυσπρόσιτο σημείο.

Βήμα βήμα οι αρχές ασφαλείας προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το μοιραίο δρομολόγιο της βιολόγου για να εντοπίσουν τυχόν ίχνη. Επιπλέον έχει ληφθεί δείγμα από τα νύχια της και εξετάζεται για την περίπτωση που αποκαλύψει το DNA του δολοφόνου.