O Βασίλης Γκαγκάτσης αποτελεί παρελθόν από το ποδόσφαιρο και η νομιμότητα… πανηγυρίζει. Μπορεί να άργησε, αλλά τελικά έγινε το νόμιμο και το δίκαιο. Κρίθηκε έκπτωτος και το ίδιο το ποδόσφαιρο τον έστειλε στο… σπίτι του, όπως θα έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και καιρό. Παρ’ όλα αυτά, όλοι… κώφευαν μπροστά στα προφανή και ο Γκαγκάτσης όχι μόνο βρισκόταν στο ποδόσφαιρο, αλλά κατείχε και κυρίαρχη θέση στη Σούπερ Λίγκα. Κι όλα αυτά, δίχως να έχει το δικαίωμα εμπλοκής.

Η Κάρτα Υγείας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ωστόσο και πάλι σχεδόν όλοι έκλειναν τα μάτια. Η πολιτική ηγεσία είχε άλλα θέματα να ασχοληθεί (όπως ο τελικός Κυπέλλου των 200 προσκλήσεων), ο υφυπουργός Αθλητισμού μάλλον δεν… προλάβαινε να δει τι συμβαίνει εντός Λίγκας και είχε μείνει ο Ολυμπιακός να δίνει έναν αγώνα «μόνος εναντίον όλων» για το αυτονόητο. Για να εφαρμοστούν δηλαδή οι νόμοι.

Μέχρι που ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, έστειλε διαπιστωτική πράξη και αναφέροντας πως υπάρχει κώλυμα από την παραπομπή του Γκαγκάτση σε δίκη, λόγω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος το 2005. Με αποτέλεσμα χθες το Δ.Σ. να αποφασίσει την έκπτωση του Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος είχε το… θράσος να ζητήσει όλα τα χρήματα που προβλέπονταν από τα δύο χρόνια συμβολαίου που είχε ακόμα. Ητοι 150.000 ευρώ, με τον Μηνά Λυσσάνδρου να του αντιπροτείνει 15.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε δύο μισθούς.

Με λίγα λόγια, ο Γκαγκάτσης ζητάει πλέον και τα… ρέστα, ενώ βρισκόταν παράνομα σε μια θέση από την οποία έπρεπε να είχε «εξαφανιστεί» εδώ και καιρό. Και αποδεικνύεται με τον πλέον περίτρανο τρόπο ποιος ήταν και ο λόγος που δεν άφηνε την καρέκλα. Οχι γιατί ήθελε να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά για τον παχυλό μισθό του. Δεν βρίσκεις εύκολα 7.500 ευρώ τον μήνα.