Ιντριγκες, προδοσίες και δράματα αφθονούν σε όλες τις αυλές -δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, όπως σχολιάζει ο ανταποκριτής της «La Repubblica» στην Τουρκία, ο Μάρκο Ανσάλντο, να λείπουν από την αυλή του «σουλτάνου» Ερντογάν. Ενίοτε μάλιστα καταφέρνουν να βγουν προς τα έξω, παρά τον ασφυκτικό έλεγχο που ασκεί ο τούρκος πρόεδρος στα μέσα ενημέρωσης και την ευρεία λογοκρισία που ασκείται στο Ιντερνετ, φέρνοντας σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, καθώς και τον ίδιο τον Ερντογάν και την οικογένειά του.

Πολλοί στην Τουρκία έμαθαν τις φήμες που θέλουν τον 41χρονο γαμπρό του τούρκου προέδρου, και υπουργό Οικονομικών του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με ένα 36χρονο μοντέλο από τη Σμύρνη, την Οζγκέ Ουλούσοϊ, πρώην μπαλαρίνα και γνωστή ηθοποιό της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, μόνο αφού μπλόκαραν οι τουρκικές αρχές, την περασμένη Παρασκευή, μία σελίδα με αυτόν τον τίτλο («Φήμες για εξωσυζυγική σχέση…» κοκ) στη δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας, την Ekşi Sözlük: μετά την απαγόρευση, η Ουζγκέ Ουλούσοϊ έγινε «trending topic» στο Τwitter ενώ οι χρήστες της Ekşi Sözlük  συνέχισαν να ποστάρουν σχόλια για το ζήτημα κάτω από άλλους τίτλους.

Οι φήμες λοιπόν θέλουν τον Αλμπαϊράκ, τον θεωρούμενο από πολλές δυτικές πρωτεύουσες ως «δελφίνο» του Ερντογάν, να πήγε ταξιδάκι με γιοτ μαζί με την Ουλούσοϊ. Και να απάντησε με «τραχύ, αν όχι βίαιο» τρόπο στις διαμαρτυρίες της συζύγου του, της μαντιλοφορούσας Εσρά, της μίας από τις δύο κόρες του Ερντογάν, όταν επέστρεψε πια στο σπίτι του. Στο σημείο εκείνο, όμως, οι φήμες πάντα θέλουν τον Ερντογάν να παρενέβη, όχι ως πρόεδρος πια αλλά ως πατέρας - και τον Αλμπαϊράκ να κατέληξε με πρόσωπο πρησμένο, και ένα αιμάτωμα κάτω από το δεξί του μάτι.

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, ο οποίος ήταν πανταχού παρών στην τουρκική πολιτική σκηνή έπειτα από τον διορισμό του, πέρυσι, εν μέσω σοβαρής οικονομικής κρίσης στη χώρα, πλην όμως φέρεται να προκάλεσε αρκετές φορές τη χλεύη ξένων επενδυτών με τη στάση του σε κρίσιμες συναντήσεις μαζί τους και έχει σαφώς λιγότερο προσβεβλημένο ρόλο τους τελευταίους μήνες, απάντησε ανεβάζοντας το Σάββατο μία φωτογραφία του μαζί με την οικογένειά του, την Εσρά, τον γιο και την κόρη τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, βέβαια, η φωτογραφία ήταν τραβηγμένη μία εβδομάδα νωρίτερα, κατά την τελετή αποφοίτησης της κόρης του από το δημοτικό. «Η οικογένεια χρειάζεται αγάπη, αφοσίωση, συμπόνια και πίστη. Η φωτογραφία μιας ευτυχισμένης οικογένειας πονάει τους αδαείς», σχολίασε σε άλλο του ποστ. Οι φήμες, ωστόσο, πάντα οι φήμες, θέλουν τον Αλμπαϊράκ να εκδιώκεται από την κυβέρνηση στην πιθανή περίπτωση να προχωρήσει ο Ερντογάν σε ανασχηματισμό έπειτα από τις χθεσινές επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.