«Τρέχουν» οι εργασίες επέκτασης της Εθνικής Πινακοθήκης βεβαιώνουν κύκλοι του ιδρύματος, μετά τον θόρυβο που ξέσπασε από την επιστολή που έστειλε προς τους εμπλεκόμενους φορείς το αρχιτεκτονικό γραφείο, το οποίο και συνέταξε τη σχετική μελέτη. Σύμφωνα με την επιστολή η «Αρχιτεκτονική ΕΠΕ Γραμματόπουλος - Πανουσάκης» υποστηρίζοει ότι αλλοιώθηκε η μελέτη της με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη μεταλλική στήριξη του κλιμακοστασίου που αντικαταστάθηκε με τσιμεντένια τοιχία όσο και με την κατάργηση διπλών τζαμιών στην πρόσοψη του κτιρίου. «Ολες οι τροποποιήσεις έγιναν στο στάδιο της μουσειογραφικής και όχι της αρχιτεκτονικής μελέτης και ήταν απαραίτητες για την τήρηση της ασφάλειας τόσο των επισκεπτών όσο και των έργων», τόνιζαν χθες στο «Νσυν» κύκλοι του υπουργείου Πολιτισμού επισημαίνοντας πως οι όποιες αλλαγές ήταν απαραίτητες καθώς η μελέτη είχε συνταχθεί το 2009, πως είναι σε γνώση των αρμοδίων συμβουλίων και υπηρεσιών του ΥΠΠΟ και γίνονται προς όφελος του έργου και της εύρυθμης λειτουργίας του. Η αντικατάσταση των τζαμιών με αντιβαλλιστικά  κρίθηκε αναγκαία, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της θέσης της Εθνικής Πινακοθήκης σε έναν οδικό άξονα από όπου γίνονται συχνά πορείες, ενώ η κατάργηση του μεταλλικού φορέα έγινε με το σκεπτικό πως κατά τη χρήση του κλιμακοστασίου θα προκαλείται ηχητική όχληση στους επισκέπτες. Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί η μουσειογραφική μελέτη.