Η ενασχόλησή μου με τα κοινά προέκυψε γιατί πιστεύω στην ενεργοποίηση και στη συμμετοχή. Στην καθημερινή τριβή και δουλειά. Στη συλλογική προσπάθεια και στον διαρκή αγώνα για το κοινό καλό.

Προέκυψε όμως και από την ανάγκη να αποκτήσει η δική μου γενιά, η γενιά της κρίσης, φωνή και εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Να διαχειριστεί μία κρίση που παρέλαβε, αλλά πληρώνει η ίδια.

Στέκομαι στο πλευρό του Γιάννη Μώραλη, ενός ανθρώπου που γνωρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει τοποθετήσει τον Πειραιά στο κέντρο των εξελίξεων. Ενώνω τη δική μου αγωνία με τη δική του για ένα καλύτερο αύριο, για μία νέα ημέρα για τον Πειραιά μας.

Είναι η επαγγελματική μου δραστηριότητα, χάρη στην οποία συναναστρέφομαι πλήθος συμπολιτών μου κι αφουγκράζομαι τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους…

Είναι η ενεργή συμμετοχή μου σε θεσμούς του τόπου μας, που με κάνει να αναζητώ πιο ελπιδοφόρες προοπτικές για το αύριο…

Είναι οι εμπειρίες που απέκτησα από τη θέση του αντιδημάρχου στις Δ/νσεις Οδοποιίας – Αποχέτευσης και Αρχιτεκτονικού, που ώθησε τη σκέψη μου σε μεγαλύτερους και πιο περίπλοκους προβληματισμούς σχετικά με την ανάπτυξη και τις υποδομές στην πόλη μας…

Είναι ο Γιάννης Μώραλης, που με το σθένος και την αποφασιστικότητά του για αλλαγή, κάνει πράξη όσα έμοιαζαν έως τώρα ανέφικτα, ασκώντας έναν ορθό και αποτελεσματικό τρόπο διοίκησης του Δήμου μας.

Τα τελευταία χρόνια, μπορεί οι νέοι της χώρας να είναι απογοητευμένοι, αλλά δεν είναι ούτε παραιτημένοι, ούτε ηττοπαθείς. Είναι ενοχλημένοι, είναι επιθετικοί είναι μαχητικοί.

Γενικοί αφορισμοί και αόριστοι χαρακτηρισμοί περιγράφουν συχνά ως απολιτίκ τη νέα γενιά, συχνά ανιστόρητη και κυρίως παθητική στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Μια γενιά που αγνοεί τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών.

Μια γενιά που περιορίζεται στο να περνά ατελείωτες ώρες στα social media, ή παίζοντας τάβλι και πίνοντας καφέ.

Μια γενιά που στερείται πολιτικής σκέψης και αδυνατεί να εκφράσει την επαναστατικότητά της.

Μύθοι που καταρρίπτονται ωστόσο από τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων της νέας γενιάς στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο πολιτικός βίος της χώρας χρειάζεται τους νέους ανθρώπους, όχι μόνο για να ενισχύσουν με φρέσκιες ιδέες και όρεξη για δουλειά το ήδη υπάρχον πολιτικό πεδίο, αλλά και για να συμπορευτούν με τους εμπειρότερους για ένα καλύτερο αύριο. Χρειάζεται τους νέους που θα παράγουν ατόφιο πολιτικό λόγο, που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, αλλά έχουν γνώμονα το καλό του τόπου τους.

Αποφάσισα λοιπόν να είμαι παρών! Παρών ως μέλος μιας ισχυρής ομάδας ανθρώπων με σημαντικό επαγγελματικό και κοινωνικό «αποτύπωμα» στον Πειραιά, που στοχεύουμε, όλοι μαζί, στην πρόοδο του Δήμου μας.

Η δική μου συνεισφορά, η αγάπη για την πόλη μου και η επιθυμία μου να είμαι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμος και συνεπής απέναντι σε αυτά που διεκδικούμε όλοι μας καθημερινά, είναι η διαβεβαίωσή μου προς εσάς, ζητώντας να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου, με την ψήφο σας.

Ο Παναγιώτης Ρέππας είναι πολιτικός μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος από το 2010 στον Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος με τον Πειραιά Νικητή