Η πρώτη μου συμμετοχή στα κοινά του Πειραιά μας ξεκινά το 2010 μέχρι το 2014, όταν σε ηλικία 23 ετών εκλέγομαι πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στην Α΄Δημοτική Κοινότητα. Από τη θέση αυτή αποκτώ την πρώτη μου επαφή και εμπειρία με τα δημοτικά δρώμενα.

Το 2014, ο Γιάννης Μώραλης μου κάνει την τιμή και με καλεί στον συνδυασμό του ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλο. Ο πειραϊκός λαός, με το υψηλό του αισθητήριο με διακρίνει, με τιμά και με εκλέγει δημοτική σύμβουλο, σε ηλικία 27 ετών.

Παρά το νεαρό της ηλικίας μου, ο δήμαρχος με εμπιστεύεται και μου αναθέτει την ευθύνη των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου μας. Αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου με ένα και μόνο σκοπό: Να υπηρετήσω ταπεινά την εργαζόμενη μητέρα, βοηθώντας την στον καθημερινό της αγώνα και να αγκαλιάσω όλα τα παιδιά του Πειραιά που ανήκουν στην προσχολική ηλικία, με στοργή και αγάπη.

Παράλληλα, ορίζω ως στόχο μου να εργασθώ με αφοσίωση και δύναμη ψυχής για τη βελτίωση, αναδιαμόρφωση και ανάπτυξη αυτής της σπουδαίας δημοτικής – κοινωνικής δράσης.

Αλλωστε, το γεγονός ότι προέρχομαι από πολύτεκνη οικογένεια και μεγάλωσα με μητέρα εργαζόμενη, αυτό και μόνο αρκούσε, να έχω ήδη καλλιεργημένη την ευαισθησία για τις ανάγκες εργαζόμενης  μάνας – παιδιού.

Με πολύτιμο συμπαραστάτη μου τον δήμαρχο στον τομέα που μου ανέθεσε και με αρωγό τον ηγέτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, του οποίου η συμβολή ήταν πολύτιμη κατά την ισχνή οικονομικά δημοτική μας θητεία, εργάσθηκα με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πιστεύω ότι φάνηκα αντάξια στα καθήκοντα που ανέλαβα, τα οποία υπηρέτησα άοκνα επί τεσσεράμισι χρόνια και με κατάθεση ψυχής.

Η άψογη αυτή συνεργασία μου με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αποτελεί για μένα όχι μόνο μάθημα ζωής, αλλά και εξαιρετική εμπειρία, γιατί βρέθηκα δίπλα σε ανθρώπους που γνωρίζουν να εργάζονται μεθοδικά, στοχευμένα, αποτελεσματικά και χωρίς ιδιοτέλεια, για το καλό του Πειραιά.

Είμαι λοιπόν πεπεισμένη, ότι ο δήμαρχός μας πρέπει να συνεχίσει το έργο που έχει χαράξει, για να πάρει η πόλη μας τη θέση που της αξίζει, με δεδομένο τις βελτιωμένες οικονομικές συνθήκες του Δήμου μας, αλλά και τη σοβαρότητα, το μεράκι και την εργατικότητα που τον διακρίνει.

Από την πλευρά μου, είμαι και πάλι έτοιμη να σταθώ δίπλα του και να προσφέρω από όποια θέση αρμοδιότητας εκείνος επιλέξει, με σκοπό να συνεχίσω να προσφέρω στους συνδημότες μου με όλες μου τις δυνάμεις. Στηρίζομαι στην εμπειρία που έχω αποκτήσει και την όρεξη για δουλειά που εκ φύσεως με διακρίνει.

Είμαι σίγουρη ότι και αυτή τη φορά, όλες οι Πειραιώτισσες που ανατράφηκαν σε αυτή τη μοναδική πόλη, το Μεγάλο Λιμάνι αλλά και όλοι οι Πειραιώτες της μπέσας, της ναυτοσύνης και του φιλότιμου, θα στοχεύσουν και πάλι σωστά, για έναν ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Η Χάρις Ζηλάκου είναι εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος στη Διεύθυνση των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Πειραιά Νικητή