Το τετραήμερο που πέρασε βρήκε τον Ρέντη άδειο, μιας και ο Πέδρο Μαρτίνς πολύ λογικά θέλησε να δώσει έπειτα από μήνες ένα ολιγοήμερο ρεπό στους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του. Σε όσους δεν λείπουν σε εθνικές υποχρεώσεις. Και ο Ολυμπιακός έχει αυτόν τον καιρό μια ολόκληρη ενδεκάδα (Σα, Ομάρ, Μεριά, Σισέ, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Καμαρά, Φορτούνης, Μασούρας, Χασάν) που απουσιάζει υπηρετώντας τις Εθνικές τους. Και ενώ οι προπονήσεις ξεκινούν εκ νέου από σήμερα, το τετραήμερο ήταν σίγουρο ιδιαιτέρως ενημερωτικό. Διότι όντως κυκλοφόρησαν πολλά και διάφορα. Από μια σειρά μεταγραφικά σενάρια μέχρι μια απόφαση από το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκ για γέλια και για κλάματα. Απόφαση που λέει πως ούτε λίγο ούτε πολύ τα ποδοσφαιρικά ματς στη «ζούγκλα» του ελληνικού πρωταθλήματος της «εξυγίανσης» θα διακόπτονται οριστικά μόνο για βόμβες! Οχι, μη γελάτε. Αυτό το παράδειγμα ήταν που χρησιμοποίησε ο πρωτοδίκης Χριστόφορος Μάρκου προσπαθώντας στο «σκεπτικό» του να δικαιολογήσει την απόφασή του να διεξαχθούν τα είκοσι τελευταία λεπτά της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που διέκοψε ο γερμανός διαιτητής Φριτζ, έπειτα από εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Η ένσταση του Παναθηναϊκού σε πρώτο βαθμό έγινε δεκτή, και βέβαια από την Παρασκευή όποιος έχει πληροφορηθεί την απόφαση αντιλαμβάνεται πού έχουμε μπλέξει γενικώς. Πως η Σούπερ Λιγκ είναι το πρώτο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του κόσμου βαθιά επηρεασμένο από τις επιταγές της μαύρης κωμωδίας.

Τι άλλο μάθαμε στο τετραήμερο:

1) Πως οι Σισέ (Σενεγάλη), Μεριά (Τυνησία), Καμαρά (Γουϊνέα) και Χασάν (Αίγυπτος) θα είναι στο καλοκαιρινό Κόπα Αφρικα που διεξάγεται στην Αίγυπτο από 21 Ιουνίου ώς 19 Ιουλίου. Αρα δεν θα είναι στην προετοιμασία του Ολυμπιακού (τουλάχιστον οι τρεις πρώτοι που έχουν συμβόλαιο, γιατί ο Χασάν είναι δανεικός από την Μπράγκα) και ποιος ξέρει αν θα προλάβουν τα ματς της δεύτερης προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Μιας διαδικασίας που ξεκινά στο διήμερο 23-24 Ιουλίου.

2) Πως ο Λεονάρντο Κούτρης πρέπει να υποφέρει από… λόξυγκα αυτές τις ημέρες. Διότι δεν ήταν μόνο η εξαιρετική του εμφάνιση με την Εθνική το Σάββατο στο Λίχτενσταϊν. Είναι δεκάδες δημοσιεύματα από ολόκληρη την Ευρώπη που τον τοποθετούν στο «στόχαστρο» της Λέστερ, της Νιουκάστλ, της Τζένοα, της Γουέστ Χαμ και της Εβερτον!

3) Πως «σενάρια» μεταγραφικού χαρακτήρα υπάρχουν όχι μόνο με θέα στην αίθουσα των αναχωρήσεων αλλά και εκείνο των αφίξεων. Χαρακτηριστικότερο όλων αυτό που έρχεται από τη γειτονική Τουρκία. Ο Ματιέ Βαλμπουενά μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Φενέρμπαχτσε και πολύ λογικά είναι περιζήτητος. Στα 34 του ο γάλλος μέσο-επιθετικός κάνει ακόμη μια χαρά τη διαφορά. Οι γείτονες λοιπόν με διαδοχικά ρεπορτάζ τον στέλνουν στον Ολυμπιακό από τη νέα χρονιά. Υποστηρίζουν μάλιστα πως η συμφωνία είναι «κοντά».

4) Σενάρια βεβαίως και από την Πορτογαλία. Οι Ιβηρες «κρατούν» τον Ζοσέ Σα στην Ελλάδα, αναφέρουν συζητήσεις για την παραμονή και του Χασάν. Προσθέτουν όμως και το όνομα του Πέδρο Σα. Τον 25χρονο κεντρικό χαφ της Πορτιμονένσε (πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του εκεί ώς το 2023). Οι Πορτογάλοι υποστηρίζουν πως το ενδιαφέρον προκύπτει από τον ίδιο τον Πέδρο Μαρτίνς.