Η βραδιά ήταν ιδιαίτερα λαμπερή καθώς όλη η οικογένεια της ελληνικής σκοποβολής ήταν εκεί. Με την ελληνική ομοσπονδία (ΣΚΟΕ) να βραβεύει τα «παιδιά» της, μεγάλα και μικρά, για τα διαχρονικά επιτεύγματά τους.

Κορυφαία στιγμή η ανώτατη τιμή για την Αννα Κορακάκη που παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο της ομοσπονδίας. Το οποίο δίνεται για πρώτη φορά σε αθλητή ή αθλήτρια καθώς στο παρελθόν έχει δοθεί μόνο στον επίτιμο και ιστορικό πρόεδρο της ΣΚΟΕ, Παύλο Καννελάκη, όταν αποχώρησε από την ηγεσία της.

Η χρυσή ολυμπιονίκης μας πήρε το μετάλλιο από τα χέρια ενός κορυφαίου σκοπευτή στα νιάτα του (μέλος της ολυμπιακής ομάδας στη Μόσχα το 1980 στην καραμπίνα πρηνηδόν) και νυν προέδρου της ομοσπονδίας, του Θανάση Παπαγεωργίου, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις της ΣΚΟΕ με την Ολυμπιονίκη μας.

Δύο τεράστιες προσωπικότητες που έβαλαν πλέον τα όπλα στις θήκες είχαν επίσης την τιμητική τους. Η αειθαλής Αγη Κασούμη που πλέον ύστερα από μια μυθική καριέρα 40 και πλέον ετών (με συμμετοχή σε 6 Ολυμπιακούς Αγώνες) γίνεται ομοσπονδιακός τεχνικός και ο Διονύσης Γεωργακόπουλος.

Βραβεύτηκαν επίσης για τις επιτυχίες τους το 2018 ο Διονύσης Κορακάκης, ο Απόστολος Μπεχτσούδης και οι νεάνιδες Εμμανουέλα Κατζουράκη και Αρτεμις Κεφαλίδου. Επίσης ο Γιώργος Σαλαβαντάκης ως προπονητής πλέον.

Γ.Λ.