Ο Γρηγόρης Σαράντης, ο άνθρωπος που έχει πάρει… επ’ ώμου τις ακαδημίες της ΑΕΚ, αποφάσισε να απομακρύνει τον Ακη Ζήκο από τη θέση του επικεφαλής των τμημάτων υποδομής, με το σκεπτικό πως ήρθε η ώρα το πρότζεκτ που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό τον ίδιο να γυρίσει σελίδα. Αν και αρχικά φάνηκε πως η επιλογή του αντικαταστάτη του Ζήκου θα προερχόταν από το εξωτερικό, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να έχει προκύψει αλλαγή δεδομένων.

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, ο Μπάμπης Ζελενίτσας, που εργάζεται στην ΕΠΟ και κατά το παρελθόν έχει περάσει από τις ακαδημίες της Ενωσης, αποτελεί τον «εκλεκτό» του αφεντικού των τμημάτων υποδομής του Δικεφάλου. Με τις ίδιες πηγές να κάνουν λόγο ακόμα και για οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία μάλιστα άμεσα αναμένεται να επισημοποιηθεί.

Γροθιά εν ψυχρώ!

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που δημοσιοποίησε ο Δούκας στο YouTube από τον αγώνα με τον Τρίτωνα για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β’ Εθνικής. Ο παίκτης των φιλοξενουμένων, Σωκράτης Ψαρόπουλος, έριξε εν ψυχρώ και με όλη του τη δύναμη μια γροθιά στο μάτι του παίκτη του Δούκα, Κώστα Ευστρατίου!

Ο τελευταίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο και παρότι υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση κινδυνεύει να χάσει την όρασή του!

Ο Δούκας θα προσφύγει σε αθλητικό δικαστή και σε όλα τα αρμόδια όργανα της ΕΟΚ (επιτροπή πρωταθλήματος, ΚΕΔ κ.λπ.) ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του αθλητή.

Ομως θα έπρεπε ήδη και ο Τρίτωνας να είχε διακόψει το συμβόλαιο του επίδοξου μποξέρ, ο οποίος έχει βάλει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία ενός ανθρώπου.

Ο προφήτης και ο ήρωας

Oποιου του μέλλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει, λέει μια παροιμία που ισχύει παραποιημένη στην προκειμένη περίπτωση: όποιου του μέλλει να γίνει ήρωας, ποτέ του δεν είναι μοιραίος!

Τριάντα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα των Τίμπεργουλβς με τους Σανς, ο Ντέρικ Ρόουζ αστόχησε σε μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε και τα έβαλε με τον εαυτό του, επειδή απλώς ισοφάρισε (114-114) και δεν έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Τον πλησίασε τότε ο συμπαίκτης του Ταζ Γκίμπσον και τον παρηγόρησε λέγοντάς του: «Μην ανησυχείς, θα ξαναπάρεις την μπάλα και θα τα καταφέρεις».

Η κουβέντα αποδείχθηκε προφητική στην εκπνοή του αγώνα, όταν ο MVP της σεζόν 2010-11 πήρε την μπάλα και την έστειλε συστημένη στο καλάθι του Φοίνιξ, σφραγίζοντας τη νίκη της Μινεσότα με 116-114. Ο (σημαδεμένος από τους απανωτούς σοβαρούς τραυματισμούς) πρώην παίκτης των Μπουλς, των Νικς και των Καβαλίερς είχε σκοράρει μόλις δύο πόντους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά απασφάλισε και έβαλε 29 στο δεύτερο, ευχαριστώντας τους συμπαίκτες του «για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και το πώς τόνωσαν την αυτοπεποίθησή μου».

Στη μνήμη του Αλεξέι

Το πένθος δεν σηκώνει ούτε αντιπαλότητες ούτε μισαλλοδοξίες και αυτό αποδείχθηκε προχθές στο ΟΑΚΑ, όπου οι φιλοξενούμενοι Περιστεριώτες τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλεξέι…

Ο νεαρός οπαδός της ΑΕΚ που εργαζόταν ως διανομέας φαγητού έχασε τη ζωή του στις 15 Ιανουαρίου σε τροχαίο δυστύχημα και η φιγούρα του αποτυπωμένη σε μια γιγαντοαφίσα δέσποζε στην εξέδρα πίσω από τη μια ρακέτα.

Πριν από την έναρξη του ματς ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης εναπέθεσε δίκην σπονδής δύο φανέλες της ΑΕΚ, ενώ οι Περιστεριώτες άφησαν μια ανθοδέσμη…

Σανίνο τέλος, Παπαδόπουλος στην έξοδο

Παρελθόν από τον ΟΦΗ αναμένεται να αποτελέσει σύντομα ο τεχνικός του Νίκος Παπαδόπουλος και μάλιστα ύστερα από νίκη με 3-0 επί του Παναιτωλικού. Φυσικά ο λόγος είναι για το επεισόδιο που είχε στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναιτωλικό με τον γενικό αρχηγό του Παναιτωλικού, Χρήστο Κουτσοσπύρο, ο οποίος κατήγγειλε τον τεχνικό των Κρητικών ότι τον γρονθοκόπησε! Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση της ομάδας είναι ενοχλημένη με τη στάση του Παπαδόπουλου, ο οποίος ναι μεν ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι προηγήθηκαν βρισιές προς το πρόσωπό του, αλλά οι δικαιολογίες του δεν έπεισαν τους ανθρώπους του ΟΦΗ που πάνω και από το βαθμολογικό όφελος βάζουν το ήθος και την ανθρώπινη συμπεριφορά.

Σε αναζήτηση προπονητή είναι και ο Λεβαδειακός, καθώς λύθηκε η συνεργασία με τον Ιταλό Τζουζέπε Σανίνο που πλήρωσε την άσχημη πορεία της ομάδας.