Κάποια στιγμή κάποιος θα πρέπει να ασχοληθεί με σοβαρότητα με το τι συμβαίνει σε πολλά ελληνικά γήπεδα και σε τι αγωνιστικό χώρο μπαίνουν οι ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν. Κάποια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθεί κάποιος με το γεγονός πως ένα από τα πιο όμορφα γήπεδα στην Ελλάδα, το AEL FC Arena, παρουσιάζει αυτό το χάλι.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε σε αυτή τη χώρα πως στα γήπεδα μπαίνουν να αγωνιστούν επαγγελματίες αθλητές, οι οποίοι θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι να ρισκάρουν τραυματισμούς (χθες τραυματίστηκε ο Κωνσταντινίδης του Αρη). Και όποια ομάδα δεν φροντίζει να παρουσιάζει ένα τουλάχιστον αξιοπρεπές γήπεδο, να έχει κυρώσεις. Και να μην της επιτρέπουν να αγωνιστεί στο γήπεδό της, μέχρι να το φτιάξει.

Το χθεσινό θέαμα στο AEL FC Arena ήταν – ξανά – τραγικό. Ενα γήπεδο-χωράφι, όπου καλούνταν οι παίκτες της ΑΕΛ και του Αρη να μπουν για να παίξουν ποδόσφαιρο. Φυσικά, το θέαμα που παρουσίασαν ήταν αποκρουστικό.

Σε ένα τέτοιο γήπεδο δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Το 0-0 ήρθε απολύτως φυσιολογικά, μιας και οι ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες ήταν ελάχιστες. Από μία στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 27′ ο Κουέστα έδιωξε εντυπωσιακά μια κεφαλιά του Μπαργκάν και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, στην κόντρα επίθεση, ο Ντιγκινί στο τετ α τετ πλάσαρε, αλλά ο Σεσέροβιτς έσωσε πάνω στη γραμμή.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Πολύ κακό παιχνίδι, χωρίς φάσεις, με τον αγωνιστικό χώρο να γίνεται ακόμα χειρότερος όσο η ώρα περνούσε και με τους παίκτες να έχουν το μυαλό τους φυσικά στο πώς θα κρατήσουν το μηδέν. Ενα δοκάρι του Μιλοσάβλιεβιτς στο 69′ και μια κεφαλιά του Ντιγκινί που έβγαλε ο Κρίστινσον λίγο αργότερα ήταν οι δύο καλύτερες στιγμές, σε ένα ματς που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Γιακιμόφσκι, Φατιόν, Μπαργκάν (68′ Σικάβκα), Σεσέροβιτς (80′ Ακόστα), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Νούνιτς (88′ Πίτι).

Αρης: Κουέστα, Κωνσταντινίδης (33′ Τζανακάκης), Δεληζήσης, Βέλεθ (46′ Ιντζόγλου), Βαλεριάνος, Μπάσα, Ματίγια, Γκαρσία, Μαρτίνεθ, Κόρχουτ (83′ Παυλίδης), Ντιγκινί.