«Ντρέπομαι πραγματικά για τη συμπεριφορά του Νίκου Παπαδόπουλου. Ντρέπομαι που είμαι συνάδελφός του. Εχω να συναντήσω τέτοιο πράγμα πάρα πολλά χρόνια. Είναι ντροπή για τον ίδιο πάνω από όλα, που εκπροσωπεί μια τόσο μεγάλη ομάδα. Θα έπρεπε να ντρέπεται». Τάδε έφη Τραϊανός Δέλλας. «Κατανοώ τον εκνευρισμό του Τραϊανού, θα τον συμβουλεύσω να μην εκφράζεται έτσι, τον σέβομαι. Να κοιτάξει τους συναδέλφους του να μην υβρίζουν μάνες και σπίτια και μετά να μιλήσει για μένα», η απάντηση του Νίκου Παπαδόπουλου. Και για όποιον τυχόν δεν κατάλαβε δευτερόλεπτα μετά το φινάλε του ΟΦΗ – Παναιτωλικός 3-0, στα flash interview βρήκε τους δύο απέναντι προπονητές στα «όπλα».

Πριν από αυτούς; «Δηλώσεις» ο Αντίλ Ναμπί και ο Γιώργος Στρέζος. Και το μόνο σίγουρο είναι πως μαζί τους δεν διαφώνησε κανείς στα… επιχειρήματα νίκης που προέβαλαν για τους Κρητικούς. Ο – νεοαποκτηθείς – Ναμπί πέτυχε δύο γκολ (26′, 74′) από απευθείας εκτελέσεις φάουλ! Ενδιάμεσα ο Στρέζος έπιασε πέναλτι του Μοράρ (38′) και στο Ηράκλειο δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για μια καθοριστική επικράτηση. Για μια νίκη που έπειτα από καιρό ανέβασε τον ΟΦΗ πάνω από την… επιφάνεια. Στη 12η θέση που αντιστοιχεί με την ίδια τη «σωτηρία».

Και ο Παναιτωλικός που έρχονταν από μια σειρά καλών εμφανίσεων (νίκες με Απόλλωνα και Αρη, ισοπαλία στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο); Εμεινε να… κοιτάζει. Και να τα έχει με την τύχη της. Διότι δεν ήταν μόνο το χαμένο πέναλτι του Μοράν. Ηταν και η – άδικη – αποβολή του πορτιέρε Κυριακίδη (70′). Σε σημείο που το ματς ήταν ακόμη στο 1-0. Ενα καταδικαστικό όπως αποδείχθηκε λάθος του διαιτητή Κοτσάνη. Το τελικό 3-0 για τον ΟΦΗ έγραψε ο Βουό (86′). Και όσο για το τι συνέβη ανάμεσα στους δύο προπονητές; To συμβάν έλαβε χώρα κατά την ανάπαυλα, στα αποδυτήρια. Το σίγουρο είναι ότι ο Νίκος Παπαδόπουλος (με τους σφυγμούς πια στο φυσιολογικό) ανέλαβε την ευθύνη στη συνέντευξη Τύπου ζητώντας συγγνώμη από τον Τράι: «Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τον αντίπαλο και την ομάδα μου για ένα περιστατικό που συνέβη και ας προκλήθηκα από άνθρωπο του Παναιτωλικού». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λίγο πριν από την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο, ο γενικός αρχηγός της ομάδας του Αγρινίου, Χρήστος Κουτσοσπύρος, εξέφρασε στον διαιτητή Κοτσάνη τα παράπονά του. Εκείνη τη στιγμή περνούσε από δίπλα του ο τεχνικός του ΟΦΗ Νίκος Παπαδόπουλος, με τον έλληνα προπονητή να επιτίθεται φραστικά. Οπως φαίνεται όσοι (αρκετοί) ενεπλάκησαν στη συζήτηση δεν έμειναν στα λόγια.

 

ΟΦΗ: Στρέζος, Γιαννούλης, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Μπράουν (85´Δεληγιαννίδης), Νάστος, Μεγιάδο, Ντίνας (80´ Νέιρα), Ναμπί (89´ Οικονόμου), Κουτσιανικούλης, Βουό.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Τσοκάνης (69´ Αμαράλ), Αργκους, Μάλης, Μαρινάκης, Λιάβας (60´ Μπαΐροβιτς), Λουσέρο, Ντίας, Μάζουρεκ (71´ Γιαννακόπουλος), Μανά, Μοράρ.