Το ντέρμπι των ουραγών του πρωταθλήματος στη Ριζούπολη μεταξύ Απόλλωνα Σμύρνης και Λεβαδειακού δεν ανέδειξε νικητή, με αποτέλεσμα αυτό το 0-0 να μην αφήνει ικανοποιημένο κανέναν από τους δύο αντιπάλους. Οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις που οδηγούν στη Football League και βλέπουν αγωνιστική με την αγωνιστική το σενάριο του υποβιβασμού να γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικό.

Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά, με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφρά υπεροχή αλλά και την πιο κλασική φάση του αγώνα. Οταν στο 62′ η προσπάθεια του Μητρόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο 77′ με τον Γιακουμάκη, με το γκολ όμως να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Σε μια φάση που ήταν οριακή, όπως όμως προέκυψε από το ριπλέι δικαίως δεν μέτρησε. Μιας και ο παίκτης των Βοιωτών ήταν τελικώς εκτεθειμένος.

Κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Απόλλωνα να χάνει μία από τις τελευταίες ευκαιρίες του για να αντιδράσει. Αφού απέτυχε να κερδίσει εντός έδρας μία από τις ομάδες που θα πρέπει να προσπεράσει στη βαθμολογία, για να διεκδικήσει την παραμονή του. Από την άλλη, θεωρητικά η ισοπαλία δεν βολεύει ούτε τον Λεβαδειακό, που ωστόσο είναι σε κάπως καλύτερη θέση έναντι της ομάδας της Ριζούπολης.

 

Απόλλωνας: Βάσιτς, Γκίνο, Λούκιτς, Κύργιας, Οριουέλο, Ντούρσο, Κονέ, Ακόστα (84′ Βάρκας), Μπεντινέλι, Ναζλίδης (54′ Ελ Χέλβε), Ντεφεντερίκο.

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Αντιλέχου, Ζησόπουλος (69′ Καραχάλιος) , Ανγκουά, Τσαμπούρης, Σαβαντογκό, Μητρόπουλος, Στανόγεβιτς (83′ Νανγκίς), Ντιόγκο (80′ Παντελιάδης), Ιωαννίδης, Γιακουμάκης.

ΝΙΚΟΣ ΚΙΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ