Με το πόδι «κολλημένο» στο γκάζι από το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής στους Ζωσιμάδες παρουσιάστηκε χθες στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, στην αναμέτρηση απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Η Ενωση ήταν και πάλι καταιγιστική και με ένα επιθετικό κρεσέντο στο πρώτο μέρος «καθάρισε» για δεύτερο σερί ματς τη νίκη πριν φτάσουμε στην ανάπαυλα. Μιας και με τη συμπλήρωση των 45′ το σκορ ήταν ήδη στο 3-0, με τα τέρματα των γηπεδούχων να έχουν έρθει μέσα σε ένα «εκρηκτικό» 20λεπτο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι την ομάδα του με διάταξη 3-5-2. Που, όπως φαίνεται, λειτουργεί και με το παραπάνω για την ΑΕΚ. Μόλις στο 9′ ο Δικέφαλος κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν μετά το κόρνερ του Γκάλο η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και ο Λιβάγια, έχοντας και τη βοήθεια της τύχης, την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Τρία λεπτά μετά η ΑΕΚ «ζευγάρωσε» τα τέρματά της με μια παρόμοια φάση. Ο Γκάλο με μια σέντρα ακριβείας από τα πλάγια βρήκε το κεφάλι του Τσιγκρίνσκι, ο Ουκρανός την έστρωσε στον Αλεφ και ο νεαρός χαφ με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να δώσει αέρα δύο τερμάτων στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Αστέρας δεν μπορούσε να ακολουθήσει το τέμπο της Ενωσης, που στο 20′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0! Ο Μάνταλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μουνάφο, ο Φωτιάς υπέδειξε το πέναλτι και ο Πόνσε που ανέλαβε την εκτέλεση δεν λάθεψε. Με τον αργεντινό φορ να διαμορφώνει το 3-0, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος οι Κιτρινόμαυροι κατέβασαν στροφές, χωρίς όμως να γίνουν παθητικοί, μιας και είχαν τις ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμα περισσότερα γκολ, την ίδια στιγμή που οι Αρκάδες δυσκολεύονταν ακόμα και να κρατήσουν την κατοχή της μπάλας για λίγα λεπτά. Στο 48′ η Ενωση ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Μουνάφο έπειτα από σουτ του Γκάλο, με τον ρέφερι του αγώνα να μην καταλογίζει την παράβαση. Ενώ χωρίς επιτυχία ολοκληρώθηκαν και οι προσπάθειες του Πόνσε στο 77′ και του Κλωναρίδη στο 86′.

Ετσι, αυτό το 3-0 που διαμορφώθηκε από πολύ νωρίς παρέμεινε μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να δίνει συνέχεια στο πολύ καλό πρόσωπο που παρουσίασε την προηγούμενη αγωνιστική και να πετυχαίνει θεαματικά και παράλληλα χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα. Που της δίνει την ψυχολογία που ήθελε ενόψει της συνέχειας, προκειμένου να διατηρήσει τον ρυθμό που έχει αποκτήσει και να προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις της να πλησιάσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

 

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 3-5-2): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Μπακασέτας, Αλεφ, Μάνταλος (71′ Κρίστιτσιτς), Χουλτ, Λιβάγια (77′ Κλωναρίδης), Πόνσε (82′ Γιακουμάκης)

Αστέρας Τρίπολης (Γ. Παράσχος, 3-5-2): Παπαδόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρτίνεθ, Κώτσιρας (46′ Βλάχος), Βαλιέντε, Ιγκλέσιας (72′ Δουβίκας), Μουνάφο, Κυριακόπουλος (65′ Φερνάντεθ), Καλτσάς, Μανιάς.