Η Ντόρτμουντ δείχνει αποφασισμένη να παραμείνει στην κορυφή και να διατηρήσει τη διαφορά των έξι βαθμών από την Μπάγερν. Στην πρεμιέρα του β’ γύρου στο γερμανικό πρωτάθλημα νίκησε εκτός έδρας τη Λειψία με το γκολ του Αξελ Βίτσελ, ωστόσο οι τραυματισμοί προβληματίζουν τον Λισιέν Φαβρ. Ο αρχηγός Μάρκο Ρόις απουσίασε από το ματς με τη Λειψία, ενώ ενδέχεται να μείνει εκτός για τουλάχιστον ένα ακόμα παιχνίδι.

«Παίξαμε πολύ καλά. Ο πρώτος αγώνας της νέας χρονιάς έχει πάντα μία ιδιαίτερη δυσκολία, κατά συνέπεια ήταν  σημαντικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», είπε ο τεχνικός της Ντόρτμουντ.

Οσον αφορά τον Ρόις, μιλώντας στην εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Μπάγερν, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με άλλους παίκτες της Ντόρτμουντ. Η απάντησή του ήταν κατηγορηματική:

«Στην Μπάγερν; Ποτέ! Δεν θα με δείτε ποτέ εκεί. Το υπόσχομαι». Στην Μπάγερν, πάντως, παραμένουν αισιόδοξοι ότι μπορούν να κάνουν την ανατροπή και μετά το 3-1 στην έδρα της Χόφενχαϊμ ο Νίκο Κόβατς ήταν ξεκάθαρος: «Εμείς είμαστε αυτοί που κυνηγούν. Δεν με ενδιαφέρει πότε θα τους ξεπεράσουμε, αλλά το αν στο τέλος θα είμαστε εμείς στην πρώτη θέση». Πρωταγωνιστής της Μπάγερν ήταν ο Λεόν Γκορέτσκα με δύο γκολ.

Το γκολ του Πλεά στην Μπάι Αρένα επί της Λεβερκούζεν βοήθησε την Γκλάντμπαχ να παραμείνει κοντά στους διεκδικητές του τίτλου. Ηταν το δέκατο γκολ του 25χρονου Γάλλου στο πρωτάθλημα και το βασικό είναι πως τα οκτώ από αυτά έχουν σημειωθεί εκτός έδρας. Ηταν το πρώτο ματς της Λεβερκούζεν με τον Πέτερ Μπος στον πάγκο.