Το 2019 είναι μια χρονιά έντονης προετοιμασίας για την Αννα, αλλά χωρίς άγχος πρόκρισης καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τόσο στο αεροβόλο των 10 μέτρων όσο και στο πυροβόλο των 25 μέτρων.

Παρατηρώντας την μέσα από τους αγώνες της, την τελευταία τετραετία βλέπω ότι παραμένει σταθερή στις επιδόσεις και γενικότερα στην παρουσία της στους αγώνες.

Αυτό που έχει αλλάξει προς το καλύτερο είναι η αυτοπεποίθησή της που έχει τονωθεί σημαντικά και είναι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό για παράδειγμα σε σχέση με το 2015 ή το 2016.

Το 2019 οι προκλήσεις είναι τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα σε αεροβόλο τον Μάρτιο και σε πυροβόλο το καλοκαίρι, καθώς και οι 2οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες στο Μινσκ το καλοκαίρι και κάποιοι αγώνες Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Ο μεγάλος στόχος δεν το κρύβουμε είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020 και εκεί θέλουμε να κάνει το καλύτερο δυνατό.

Η σταθερότητα και οι επιδόσεις της δίνουν σίγουρα θέση στον τελικό με ελπίδες διάκρισης, όμως στη σκοποβολή δεν μπορείς ποτέ να είσαι ήσυχος καθώς το άθλημα είναι τρομερά ρευστό και 15-20 αθλήτριες και αθλητές είναι ικανοί για την κατάκτηση της κορυφής.

Δόξα τω Θεώ το νέο σκοπευτήριο για αεροβόλο πιστόλι στη Δράμα, που φτιάχτηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία από έναν καταπληκτικό άνθρωπο που είναι συνέχεια δίπλα μας μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν θα τον κατονομάσουμε ακόμα, μας λύνει τα χέρια.

Ο άνθρωπος κάνει προσπάθειες και για έναν ακόμα χώρο έξω από την πόλη για τα 25 μέτρα του πυροβόλου, που ελπίζουμε να το έχουμε το καλοκαίρι.

Μέχρι τώρα προετοιμαζόμαστε σε μια αποθήκη λίγο έξω από τα hot spot με τις συνθήκες να είναι τραγικές.

Το ευχάριστο είναι ότι αγωνιστικά ανεβαίνει και ο αδελφός της Διονύσης και μάλιστα στο Ευρωπαϊκό στο αεροβόλο των 10 μέτρων τον Μάρτιο θα αγωνιστούν ζευγάρι στο μεικτό.

Ομως για να γίνει αυτό και στους Ολυμπιακούς θα πρέπει να εξασφαλίσει ατομική πρόκριση και ο Διονύσης για να μπορέσουν στη συνέχεια να αγωνιστούν στο μεικτό που έχει μπει στο ολυμπιακό πρόγραμμα.