Ο στόχος του 2019 είναι απλός και είναι η παρουσία και η διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα δώσει και τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θέλω να πιστεύω ότι ο Λευτέρης θα είναι υγιής τότε, καθώς οι χρόνοι αποθεραπείας μάς το επιτρέπουν αυτό, και δεν μπορούμε να βάλουμε τίποτε λιγότερο από στόχο την πρωτιά εκεί, όπως φυσικά και την πρόκριση στο Τόκιο.

Νομίζω ότι ακόμα και το 1/4 της δύναμής του να έχει στο χέρι που έκανε την επέμβαση, θα είναι ο νικητής.

Δεν θα κατέβει στο Ευρωπαϊκό γιατί πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουροι για το Παγκόσμιο. Εχει πείσει και ο ίδιος τον εαυτό του ότι δεν θα αγωνιστεί, καθώς το πρόβλημα ήταν λίγο μεγαλύτερο από όσο περιμέναμε στον ώμο του.

Για τον Λευτέρη και την ψυχική του δύναμη, τι να πω; Την τελευταία φορά είχε πει ότι υπάρχει ένας χαρακτηριστικός στίχος σε ένα τραγούδι του Δημήτρη Μπάση, που λέει ότι η ζωή συγχωρεί τους τρελούς, τους πολύ τολμηρούς και τις αξίες και αυτός είναι μαζί και τα τρία.

Στο Παγκόσμιο, όταν τον απέσυρα, ήξερα εκεί ότι θα ενεργοποιηθεί και θα κατέβει σίγουρα. Τη διέξοδο του την έδωσε όταν τον βγάλαμε από τον αγώνα. Εκεί αντέδρασε και εκεί είπε θα κατέβω. Ενώ πριν το σκεφτόταν. Για αυτό και το κάναμε.

Αυτή τη νίκη την έκανε 100% μόνος του. Πίστευα ότι ο φόβος ήταν μεγαλύτερος από τον πόνο, αλλά τελικά ο πόνος ήταν μεγαλύτερος. Και το ότι κατάφερε να συναγωνιστεί κορυφαίους αθλητές μεταξύ των οποίων τον Βραζιλιάνο Ζανέτι και να τους κερδίσει με ένα χέρι, ασφαλώς τα λέει όλα.

Δεν μπορώ να πω ότι με εκπλήσσει ο Λευτέρης, διότι είχα την τύχη να προπονώ πριν από αυτόν και έναν ακόμα κορυφαίο στο αγώνισμά του, τον Βλάση Μάρα.

Εγώ απλά προσπαθώ να τους βοηθάω, αλλά αυτό που έχουν δεν μπορεί να τους το προσφέρει κανείς. Το έχουν μέσα τους και επειδή είναι δυσκολόχρηστοι χαρακτήρες προσπαθώ άλλοτε να τους το κατευνάζω και άλλοτε να τους τονώνω. Η προπόνηση με αυτά τα παιδιά είναι διασκέδαση, πιστέψτε με.