Kάθε αυγή νέου έτους, εν προκειμένω μιλάμε για το 2019, όλοι προσβλέπουν σε έναν καλύτερο χρόνο και ένα καλύτερο αύριο.

Ο ελληνικός αθλητισμός άνθησε ακόμα περισσότερο μέσα στα χρόνια της μεγάλης κρίσης, με αποκορύφωμα τις σημαντικές επιτυχίες των  Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, όπου είχαμε την κατάκτηση έξι μεταλλίων από τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, εκ των οποίων τα τρία χρυσά!

Αυτοί ακριβώς οι τρεις χρυσοί ολυμπιονίκες μας έχουν μπροστά τους, το 2019, σπουδαίους αγώνες, που για τον Λευτέρη Πετρούνια, για παράδειγμα (που θα επιστρέφει ύστερα από μια επέμβαση στον ώμο), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δίνει και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την ώρα που η Κατερίνα Στεφανίδη και η Αννα Κορακάκη δεν θα έχουν αυτό το άγχος.

Παράλληλα, οι μεγάλοι αγώνες της νέας χρονιάς αποτελούν και την ευκαιρία, εκτός από μια πολύ υψηλού επιπέδου προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για νέες διακρίσεις και μετάλλια.

Μεγάλες ελπίδες

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Ντόχα το καλοκαίρι αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό event της χρονιάς (μαζί με το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην Κίνα) και εκεί η Κατερίνα Στεφανίδη θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της από το 2017 στο Λονδίνο. Θα έχει έντονο ανταγωνισμό όχι μόνο με τις ξένες αντιπάλους της, αλλά και με το άλλο μεγάλο όνομα του ελληνικού επί κοντώ, τη Νικόλ Κυριακοπούλου, με την οποία πέτυχαν ένα ανεπανάληπτο ελληνικό νταμπλ στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου το φθινόπωρο (χρυσό η Κατερίνα, αργυρό η Νικόλ), που θα ήταν ευχής έργον να επαναληφθεί και στην Ντόχα.

Εκεί που φυσικά θα έχουμε και τον νεαρό (με όλο το μέλλον μπροστά του) νέο πρωταθλητή Ευρώπης Μίλτο Τεντόγλου και φυσικά τη Βούλα Παπαχρήστου, αλλά και άλλους έλληνες αθλητές και αθλήτριες που θα δώσουν τη μάχη τους για διάκριση.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα επιχειρήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγάρδης να κάνει μια ακόμα υπέρβαση και εκτός από το ολυμπιακό εισιτήριο (το οποίο κατακτούν οι μεταλλιούχοι σε κάθε αγώνισμα) να κατακτήσει έναν ακόμα παγκόσμιο τίτλο που, αν τα καταφέρει, θα είναι ο 4ος συνεχόμενος! Επίτευγμα από τα λίγα!

Στη σκοποβολή η Αννα στην περιήγησή της στους μεγάλους αγώνες στην Ευρώπη θα έχει παρέα (τουλάχιστον στο Ευρωπαϊκό Αεροβόλων τον Μάρτιο) και τον αγαπημένο της αδελφό Διονύση, με τον οποίο θα αγωνιστούν μάλιστα και ως ζευγάρι στο μεικτό.

Από εκεί και πέρα το 2019 θα έχουμε αρκετές διοργανώσεις (πολλές εκ των οποίων με τη μορφή test event, που θα διεξαχθούν στο Τόκιο για να δοκιμαστούν και οι εγκαταστάσεις) σε όλα τα αθλήματα με πολλές ολυμπιακές προκρίσεις, ιδιαίτερα δε στην ιστιοπλοΐα αλλά και στην κωπηλασία, όπου η χώρα μας έχει παράδοση.

Επίσης, σε πολλά άλλα αθλήματα (τζούντο, άρση βαρών, ταε κβον ντο, πάλη, μπιτς βόλεϊ και άλλα) το 2019 θα χρησιμεύσει για τους αθλητές και τις αθλήτριες ως συλλογή πόντων στο διεθνές ranking, προκειμένου να φτάσουν τον πολυπόθητο αριθμό που δίνει την ολυμπιακή πρόκριση.

Οι προπονητές των τριών χρυσών ολυμπιονικών μας, ο Δημήτρης Ράφτης, ο Μίτσελ Κρίερ και ο Τάσος Κορακάκης, «γράφουν» αποκλειστικά στα «ΝΕΑ» για τους στόχους αλλά και τον χαρακτήρα των αθλητών τους.