Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για να έρθει και η τυπική επιβεβαίωση αυτού που γνωρίζουν όλοι τους τελευταίους δύο μήνες. Οτι Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ δεν θα υπάρξει για τον Παναθηναϊκό. Πως ο Ταϊλανδός, εκτός από εκείνο το ποσό που έβαλε τις πρώτες μέρες της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (κάποιες πηγές λένε για 700.000 ευρώ, κάποιες άλλες για ποσό κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ), εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

Δεν απαντούσε στις κλήσεις του Αλαφούζου, δεν έστειλε ποτέ ξανά κάποιον εκπρόσωπό του στη χώρα μας και σιγά σιγά, παράλληλα με τα όσα λαμβάνουν χώρα και στο Βέλγιο και την εμπλοκή του στη Μουσκρόν, απομακρυνόταν από το πράσινο τοπίο. Δεν έχει έρθει το… επίσημο τέλος της ιστορίας επειδή η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κλείνει την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου. Εκεί όπου θα μπει και η… ταφόπλακα αυτής της τουλάχιστον περίεργης ιστορίας, που περισσότερο ταλαιπώρησε παρά έδωσε ελπίδα στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιάννης Αλαφούζος πιθανότατα θα τοποθετηθεί εντός της επόμενης εβδομάδας μέσω κάποιας δήλωσης/ανακοίνωσης που θα βάζει σφραγίδα στο τέλος του Παϊρότζ. Και ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να κινείται με τον νυν ιδιοκτήτη του στην κεφαλή και θα δώσει τη… μάχη για την αδειοδότηση. Για να πληρώσει/διευθετήσει τα χρέη, αλλά και τα τρέχοντα έξοδα, για να είναι έτοιμος μέχρι τα τέλη Μαρτίου και να μη δώσει και πάλι αγώνα δρόμου.

Και Ρινάλντι στις οφειλές

Στο θέμα της αδειοδότησης, ο Παναθηναϊκός έχει πλέον να βάλει στα… προσεχώς και τα χρήματα που επιδικάστηκαν πλέον στον Λαουτάρο Ρινάλντι, με την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ να επιδικάζει 530.000 ευρώ από τις 620.000 ευρώ που ζητούσε ο Αργεντινός (500.000 τα οφειλόμενα συν 10.000 ευρώ για κάθε μήνα που δεν καταβάλλονταν χρήματα, με ανώτατο όριο τους 12 μήνες, δηλαδή 120.000 ευρώ).

Τελικά η Επιτροπή κατέληξε σε… μεσοβέζικη λύση, επιδικάζοντας 530.000 ευρώ στον Αργεντινό, ο οποίος ωστόσο θα καταθέσει προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για να πάρει και τα υπόλοιπα. Επιπλέον, το γεγονός αποκλείει τη σύναψη εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ των δύο πλευρών.

Στα αγωνιστικά, η ίωση… επέστρεψε και αυτή τη φορά την πλήρωσαν οι Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί και Ξενόπουλος, που δεν πήγαν χθες στο Κορωπί. Παράλληλα, ο Ινσούα ξεκίνησε θεραπεία, ακολουθώντας τα βήματα των Κουρμπέλη, Κότσαρη, Αποστολάκη και Πούγγουρα, οι οποίοι συνεχίζουν τα δικά τους ειδικά προγράμματα.