Στους ρυθμούς του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη ζει πλέον η Μελβούρνη. Οι έλληνες ομογενείς δημιούργησαν απίστευτη ατμόσφαιρα στο κορτ 3 των εγκαταστάσεων του Melbourne Park ενισχύοντας και τα δύο παιδιά στους αγώνες τους για τον δεύτερο γύρο του Οπεν της Αυστραλίας.

Φώναζαν… ποδοσφαιρικά συνθήματα, όπως «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό» αλλά και υπενθυμίζοντας πως «όλη η Μελβούρνη είναι μπλε», μετά τη νίκη της Σάκκαρη τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και γενικά αποθέωσαν και τους δύο για

την πρόκρισή τους στον επόμενο γύρο.

Το έναυσμα για τη γιορτή έδωσε ο Τσιτσιπάς με τη νίκη του επί του Σέρβου Βίκτορ Τροΐτσκι (6-3, 2-6, 6-2, 7-5) και την πρόκριση, για πρώτη φορά, στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.

Σε δύο ώρες

Ο 20χρονος πρωταθλητής χρειάστηκε δύο ώρες για να νικήσει τον αντίπαλό του κυριαρχώντας στο κορτ κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς: 14 άσοι (έναντι 8), 72% επιτυχία στο πρώτο σερβίς, 53 winners (έναντι 31) και λιγότερα λάθη (34 έναντι 41).

«Νιώθω σαν να παίζω στην Αθήνα και αυτό είναι εκπληκτικό. Οι φίλαθλοι σου δίνουν ενέργεια, σε ενθαρρύνουν, σε παρακινούν. Είναι μια ατμόσφαιρα Davis Cup εδώ στη Μελβούρνη. Δεν έχω παίξει βέβαια σε αυτήν τη διοργάνωση, αλλά μπορώ να φανταστώ ότι κάπως έτσι θα είναι» είπε ενθουσιασμένος ο Τσιτσιπάς. «Μπορεί να μην έπαιξα το καλύτερο που θα μπορούσα, αλλά πάλεψα σκληρά, δεν το άφησα να μου φύγει και είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα είμαι στον τρίτο γύρο».

Η ουσία είναι ότι ο 20χρονος τενίστας δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και είναι γεμάτος ενέργεια, καλή διάθεση και ενθουσιασμό για τη συνέχεια. «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Στη συνέχεια οι ομογενείς υποδέχτηκαν και τη Μαρία Σάκκαρη, η οποία αγωνιζόταν επίσης στο κορτ 3. Και η 23χρονη πρωταθλήτρια δεν τους απογοήτευσε. Με σπουδαία εμφάνιση, χρειάστηκε μόλις 65 λεπτά για να νικήσει την Αυστραλή Αστρα Σάλμα 6-16-4 και να προκριθεί στον τρίτο γύρο. Η Σάκκαρη είχε πέντε άσους, 80% επιτυχία στο πρώτο σερβίς, 14 winners και υποχρέωσε την αντίπαλό της να υποπέσει στα διπλάσια λάθη (29 έναντι 14). Είναι η τέταρτη φορά που θα βρεθεί στον τρίτο γύρο τουρνουά Γκραν Σλαμ.

«Είναι απίστευτη η υποστήριξη που μας δίνει ο κόσμος. Σου δίνει δύναμη και θετική ενέργεια. Είναι η τέταρτη φορά που αγωνίζομαι εδώ και το έχω συνηθίσει» είπε, ακούγοντας κατά τη διάρκεια του αγώνα από την εξέδρα να τραγουδούν «Ω, πω, πω, Μαρία».

Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης ανέφερε πως αν κάποιος έκλεινε τα μάτια και άκουγε απλά τα συνθήματα, θα νόμιζε ότι ήταν σε αγώνα του Ολυμπιακού! «Τα τραγούδια ήταν προσαρμοσμένα στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ελλάδας» έγραψαν χαρακτηριστικά.

«Είναι σπουδαίο όλο αυτό, καθώς δεν είχαμε έναν τενίστα σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Τώρα έχουμε, και μάλιστα δύο» ανέφερε ενθουσιασμένος ένας έλληνας ομογενής. Η ιστοσελίδα του αυστραλιανού Οπεν θυμήθηκε επίσης τις ημέρες του 2006, όταν είχε κάνει εκείνη την εκπληκτική πορεία έως τον τελικό ο Μάρκος Παγδατής. Θυμίζουμε ότι ο κύπριος αθλητής είχε φτάσει έως τον τελικό και είχε ηττηθεί από τον Ρότζερ Φέντερερ.

«Ημουν έτοιμος για αυτό. Είναι πάντα μια μεγάλη βοήθεια και φυσικά κάτι εντελώς διαφορετικό από κάθε άλλο τουρνουά» είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος πρόσθεσε πως κάθε βράδυ προτιμά για δείπνο το ίδιο ρεστοράν στο οποίο πήγαινε και ο Παγδατής πριν από 13 χρόνια. Προφανώς είχε ενημερωθεί από τον ίδιο κατά τη διάρκεια των διακοπών στην Κύπρο. Πάντως, τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και η Σάκκαρη επέλεξαν σουβλάκια για να γιορτάσουν την πρόκρισή τους.

Η συνέχεια: ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο τον Γεωργιανό Νικολόζ Μπασιλασβίλι, Νο 19 στο ταμπλό (απέκλεισε τον Ιταλό Τραβάλια) κι αν προκριθεί, κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί κόντρα στο ίνδαλμά του, τον Ρότζερ Φέντερερ. «Ξέρω ότι έπαιξε περισσότερα σετ από εμένα και αυτό ίσως είναι πλεονέκτημα. Ωστόσο δεν είναι εύκολος. Τον έχω δει πάντως και γνωρίζω τον τρόπο του παιχνιδού του» σχολίασε ο 20χρονος πρωταθλητής. Ο 26χρονος Μπασιλασβίλι είναι στο Νο 20 της ATP, μετέχει για τέταρτη φορά στη διοργάνωση και πέρυσι έφτασε επίσης έως τον τρίτο γύρο. Η καλύτερή του στιγμή σε Γκραν Σλαμ ήταν τον Σεπτέμβριο στο αμερικανικό Οπεν όταν έφτασε έως τους 16.

Υψηλό εμπόδιο

Η Μαρία Σάκκαρη θα βρει στον τρίτο γύρο πιο υψηλό εμπόδιο, καθώς θα αντιμετωπίσει και πάλι αθλήτρια από την Αυστραλία, την Ασλεϊ Μπάρτι, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να οριστεί στη Rod Laver Arena. Η 23χρονη αθλήτρια πάντως δεν έδειξε να ανησυχεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Εχω συνηθίσει να αγωνίζομαι σε μεγάλα γήπεδα. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ στο συγκεκριμένο, ωστόσο μόνο το γεγονός ότι έπαιξα στο μεγαλύτερο του κόσμου (Arthur Ashe Arena) είναι σημαντικό».

Η 22χρονη Ασλεϊ Μπάρτι είναι Νο 15 στην παγκόσμια κατάταξη και μετέχει για έκτη φορά στη διοργάνωση. Τα δύο τελευταία χρόνια, έφτασε έως τον τρίτο γύρο. Η καλύτερή της στιγμή σε τουρνουά Γκραν Σλαμ ήταν η συμμετοχή στον τέταρτο γύρο του αμερικανικού Οπεν τον περασμένο Σεπτέμβριο.