Η σεζόν στο τένις για το 2019 άρχισε, το ενδιαφέρον όπως πάντα είναι μεγάλο και το πιο ουσιαστικό αυτή τη φορά αφορά και τη χώρα μας. Το γεγονός ότι η Ελλάδα εκπροσωπείται πλέον από δύο χαρισματικά παιδιά, τη Μαρία Σάκκαρη και τον Στέφανο Τσιτσιπά, είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

Το ελληνικό τένις δεν είχε ποτέ ένα δυνατό δίδυμο σε διεθνείς διοργανώσεις. Η τελευταία φορά που ένα ελληνικό όνομα ήταν ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη ήταν στις αρχές του 2000 με τη Λένα Δανιηλίδου. Τώρα το άθλημα αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση με δύο παιδιά που έχουν αποδείξει πως βλέπουν ψηλά. Σάκκαρη και Τσιτσιπάς είναι ήδη στον τρίτο γύρο του πρώτου Γκραν Σλαμ για τη νέα χρονιά και η ελληνική κοινότητα στη Μελβούρνη έχει ξεσηκωθεί για χάρη τους. Οι διοργανωτές εντυπωσιάστηκαν από τη χθεσινή παρουσία των ομογενών στις εγκαταστάσεις του Melbourne Park. Μη σας φαίνεται παράξενο. Οι Αυστραλοί το αντιμετωπίζουν και ως μία νέα αγορά.

Επί της ουσίας όμως τα δύο αυτά παιδιά έχουν ανεβάσει τον πήχη και δεν φοβούνται το ύψος. Ο Τσιτσιπάς εκτινάχθηκε το 2018 και έχει ανοίξει η όρεξή του και για τη νέα χρονιά. Μια καλή πορεία στη Μελβούρνη θα του δώσει ώθηση και για τις επόμενες υποχρεώσεις. Δουλεύει καθημερινά, θέλει να βελτιώνεται συνεχώς και οι εμπειρίες που αποκτά τον βοηθούν να ξεπερνά κάθε δυσκολία που θα συναντήσει σε ένα παιχνίδι.

Η Σάκκαρη έχει μεγαλώσει στο τένις. Είναι κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου, κορυφαίας αθλήτριας τη δεκαετία του ’80 και επίσης έχει δείξει πως μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

Τα δύο αυτά παιδιά με τις επιτυχίες τους δείχνουν τον δρόμο. Το αν το τένις θα εκμεταλλευτεί αυτή τη συγκυρία είναι ευθύνη άλλων. Τα παιδιά κάνουν αυτό που πρέπει. Η πολιτεία, η ομοσπονδία θα πρέπει να φροντίσουν να προσφέρουν όσα χρειάζονται για να προσελκύσουν νέα παιδιά ώστε να έχουμε ελληνικό τένις.