Ο Τάσος Μπακασέτας επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με τη φανέλα της ΑΕΚ και μάλιστα με δυναμικό τρόπο. Ο διεθνής μέσος ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα της Ενωσης στο ματς με τον ΠΑΣ και ήταν από τους κορυφαίους για το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Παρότι είχε να αγωνιστεί σε επίσημο ματς της ΑΕΚ από τον Νοέμβριο, ο 25χρονος μέσος έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο καλό διάστημα του Δικεφάλου στο ματς. Στο πρώτο 45λεπτο δηλαδή, όπου οι Κιτρινόμαυροι πέτυχαν τέσσερα γκολ, έχοντας παράλληλα και τρία δοκάρια.

Ενας από τους λόγους που ο Μπακασέτας παρουσιάστηκε σε τόσο καλή κατάσταση στην επάνοδό του στη δράση, ενδεχομένως να είναι και η θέση που κλήθηκε να καλύψει στο γήπεδο. Μιας και απέναντι στον ΠΑΣ ο διεθνής άσος έφυγε από τη… γραμμή και ανέλαβε οργανωτικό ρόλο στον άξονα. Κάτι σαν δεύτερος εσωτερικός χαφ δηλαδή, δίπλα στον Μάνταλο και μπροστά από τον Αλεφ.

Ο εν λόγω ρόλος φάνηκε να ταιριάζει γάντι στον «Μπάκα», που είχε τη δυνατότητα να είναι πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή, προκειμένου είτε να απειλήσει με απευθείας σουτ, είτε να αξιοποιήσει κάποιον εκ των Λιβάγια, Πόνσε.

Πέρα από τον ίδιο τον παίκτη, η εν λόγω εμφάνιση του Μπακασέτα ικανοποίησε απόλυτα και τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Που είδε τον 25χρονο μέσο να εντάσσεται και πάλι στο υπόλοιπο σύνολο αμέσως. Κάτι που αναμφίβολα του λύνει τα χέρια, μιας και η ανάγκη ενίσχυσης για την ΑΕΚ μεσοεπιθετικά ήταν μεγάλη.

Ολα δείχνουν πως η επιστροφή του Τάσου Μπακασέτα θα αποτελέσει κατά κάποιον τρόπο την… προσθήκη που αναζητούσε η Ενωση για τη μεσοεπιθετική γραμμή της. Μιας και οι πληροφορίες που βγαίνουν από το στρατόπεδο του Δικεφάλου αναφέρουν πως η ΑΕΚ σταμάτησε εδώ και λίγα 24ωρα τις αναζητήσεις της στην αγορά για εξτρέμ.

Ο Μπακασέτας έχει καλύψει κατά το παρελθόν με απόλυτη επιτυχία και τον συγκεκριμένο ρόλο, κάτι που είναι πιθανό να κληθεί να κάνει ξανά. Μιας και μπορεί το 3-5-2 που δοκίμασε στα Γιάννινα ο Ουζουνίδης να λειτούργησε άψογα, όμως είναι δεδομένο πως δεν θα αποτελέσει τη βασική διάταξη της ΑΕΚ στο υπόλοιπο της σεζόν. Θα αποτελέσει ωστόσο μια εναλλακτική στα πλάνα του έλληνα τεχνικού, ειδικά για παιχνίδια αντίστοιχα με εκείνο των Ζωσιμάδων. Οπου θα απαιτηθεί δηλαδή ένα σχήμα με γεμάτο κέντρο και περισσότερους παίκτες στον χώρο του άξονα. Κάτι που πλέον, με την παρουσία του Μπακασέτα, οι Κιτρινόμαυροι μπορούν να υπηρετήσουν άρτια.

Η «Αγια-Σοφιά»

Μετά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στο εργοτάξιο του νέου γηπέδου, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του άτυχου εργάτη, η εργολήπτρια εταιρεία πήρε την απαραίτητη έγκριση προκειμένου να συνεχίσει και πάλι τις εργασίες. Η Επιθεώρηση Εργασίας αφού ήλεγξε τα μέτρα ασφαλείας του χώρου άναψε το πράσινο φως προκειμένου οι εργασίες κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς» να ξεκινήσουν ξανά.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης πως σε ό,τι έχει να κάνει με το τραγικό συμβάν, οι πληροφορίες που έχουν προκύψει σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας κάνουν λόγο για αυτοχειρία.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ αλλά και της Ερμώνασσα είναι σε επικοινωνία με την οικογένεια του εκλιπόντος, προκειμένου να παράσχουν όποια στήριξη χρειαστεί σε αυτό το δύσκολο διάστημα που έχει μπροστά της.