Αν έλεγες πριν από μερικές ώρες στους δημοσιογράφους του αθλητικού ρεπορτάζ ή αθλητικογράφους, όπως τους αποκαλούν κάποιοι, μαζί με την υποψία υποτίμησης τη λέξη «Σβιντέρσκι», πιθανόν να έτρεχαν στο περίπτερο για να ζητήσουν τη νέα σοκολάτα με αμύγδαλα.

Προς Θεού, δεν θέλω να υποτιμήσω ούτε τον πολωνό παίκτη, ούτε τους συναδέλφους. Αλλά η αλήθεια να λέγεται. Ποιος ήξερε τον Σβιντέρσκι για να κάνει τέτοιες αναλύσεις; Και δουλευταράς ο Σβιντέρσκι, και γρήγορος ο Σβιντέρσκι, και γκολτζής ο Σβιντέρσκι.

Προσωπικά δεν τον είχα ακουστά κι ας ασχολούμαι με το διεθνές ποδόσφαιρο τριάντα χρόνια. Για τον συμπατριώτη του Κριστόφ Πιάτεκ να σας πω ό,τι θέλετε. Με την Κρακοβία πέρυσι είχε πετύχει 21 γκολ και στην πρώτη του σεζόν στην Τζένοα έχει φτάσει αισίως τα 13 στη Serie A, ένα λιγότερο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αφού μπήκαμε όμως στη διαδικασία να αναλύσουμε έναν παίκτη τον οποίο ενδιαφέρεται να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ ως αντι-Πρίγιοβιτς, ας κάνουμε ό,τι κάναμε και με τον Πιάτεκ: να δούμε πόσα γκολ έχει βάλει. Και μη μου πει κανείς πως δεν πρέπει να κρίνεται ένας επιθετικός από τα γκολ. Τότε ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης, τα τάκλιν;

Σύμφωνα λοιπόν με το transfermarkt.de, ο Σβιντέρσκι έχει στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 20 φορές σε πέντε σεζόν στο πολωνικό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Γιαγκιελόνια. Η φετινή χρονιά είναι η καλύτερη, αλλά μη φανταστείτε τίποτε τρελά πράγματα. Οκτώ γκολ όλα κι όλα.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως ο Σβιντέρσκι δεν μπορεί να γίνει ένας σπουδαίος σκόρερ. Εκτός από τον ΠΑΟΚ φέρεται ότι το πιστεύει και η Τζένοα, η οποία τον προορίζει για αντικαταστάτη του Πιάτεκ, αν ο τελευταίος πάει τελικά στη Μίλαν. Οι αριθμοί του όμως, όπως και να το κάνουμε, είναι φτωχοί προς το παρόν. Τα υπόλοιπα είναι σάλτσες για να σερβιριστεί πιο εντυπωσιακά το επικοινωνιακό πιάτο.