Νέο σκάνδαλο για στημένα παιχνίδια στο τένις. Οι Γάλλοι Ζιλ Οκαλά και Μικ Λεσούρ συνελήφθησαν πριν από τη συμμετοχή τους σε τουρνουά Future (3η κατηγορία) στην πόλη Μπρεσούρ στη Δυτική Γαλλία. Τέθηκαν υπό την επίβλεψη της αστυνομίας, στο πλαίσιο έρευνας για στημένα παιχνίδια. Σύμφωνα με την εφημερίδα «L’ Equipe», και οι δύο ερευνώνται αν έλαβαν χρήματα για να χάσουν ένα σετ σε τουρνουά Future και Challenger τα τρία τελευταία χρόνια. Και οι δύο είναι πολύ χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

Η έρευνα μπορεί να σχετίζεται και με μία άλλη υπόθεση από το Βέλγιο, σύμφωνα με την οποία η προσφορά προς τους παίκτες ήταν μεταξύ 2.000-3.000 ευρω και αφορούσε τουρνουά με μικρά κέρδη.

Στο μεταξύ, ένας άλλος Γάλλος, ο Ουγκο Ναΐς, που μετέχει στο Οπεν της Αυστραλίας, υποστήριξε πως ελάχιστοι παίκτες δεν έχουν δεχτεί προτάσεις να χάσουν ένα σετ σε ένα παιχνίδι. «Μου συνέβη δύο ή τρεις φορές» παραδέχτηκε. «Ενημέρωσα αμέσως τον διαιτητή, αλλά κάτι τέτοια συμβαίνουν κάθε εβδομάδα σε όλον τον κόσμο. Πειρασμός; Δεν ξέρω, αλλά κάποιοι μπορεί να μην το σκέφτονται».