Σοβαρές καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και υποδομές προκάλεσε στη χώρα η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων ο Αλφειός πλημμύρισε το μεσημέρι του Σαββάτου και εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών βρέθηκαν κάτω από το νερό, με αποτέλεσμα να πληγεί σοβαρά η αγροτική παραγωγή σε περιοχές της Ηλείας. Ισχυρή χαλαζόπτωση που προκάλεσε ζημιές εκδηλώθηκε στη Λακωνία και στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Στο μεταξύ αγνοείτο μέχρι αργά χθες το βράδυ ένας 27χρονος σκιέρ, ο οποίος έκανε snowboard εκτός πίστας στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου στην Πιερία. Λίγο πριν από τις επτά το απόγευμα, όταν είχαν περάσει σχεδόν πέντε ώρες χωρίς ο 27χρονος να δώσει ίχνη ζωής, ο αδελφός του ειδοποίησε τις Αρχές και ξεκίνησε η προσπάθεια εντοπισμού του.

Την ίδια στιγμή οι τεχνικοί της ΔΕΗ έδιναν μάχη για να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση σε 15 χωριά της ορεινής Αρκαδίας που παρέμεναν στο σκοτάδι επί δύο ημέρες. Σε αρκετές περιοχές της χώρας η κίνηση των οχημάτων γινόταν μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ενώ εκτός κυκλοφορίας τέθηκε το οδικό δίκτυο Πηγές- Αλαγονία στην Μεσσηνία εξαιτίας μεγάλης καθίζησης του οδοστρώματος.

Εντονη ανησυχία προκάλεσαν, επίσης, τα φουσκωμένα ποτάμια και οι χείμαρροι με ενδεικτική την περίπτωση του Εβρου, η στάθμη του οποίου υπερέβη τα τρία μέτρα στην περιοχή των Φερών. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Φερών, Νίκο Γκότση οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς τις επόμενες ημέρες, όταν τα χιόνια που έχουν πέσει στην Βουλγαρία θα λιώσουν, θα μεταφερθούν στην περιοχή μεγάλοι όγκοι νερού επιδεινώνοντας την κατάσταση. Η κακοκαιρία έθεσε εκτός λειτουργίας και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων καθώς μια γιγαντιαία χιονοστιβάδα, πλάτους 500 μέτρων και μήκους 450 μέτρων που μετέφερε περισσότερο από ένα εκατομμύριο τόνο χιονιού προκάλεσε βλάβη σε αναβατήρα, η επισκευή του οποίου θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο μήνες.

Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν το Σάββατο σε νησιά της Ελλάδας: 84 mm στη Σάμο, 78mm στη Σκόπελο, 59mm στη Αμοργό και χθες στην Κρήτη με 43mm βροχής στα Χανιά. Στο μεταξύ η Φλώρινα συμπλήρωσε 10 συνεχόμενες ημέρες ολικού παγετού με τη θερμοκρασία να πέφτει χθες στους -18,3 °C. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, νέα κακοκαιρία με ισχυρές βροχοπτώσεις, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους αναμένεται να ενσκήψει σήμερα και αύριο στη χώρα.