Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ρεπορτάζ που φιλοξένησε η ιστοσελίδα basket-mag.com, του γαλλικού περιοδικού «Basket le Mag», σχετικά με τα μπάτζετ των ομάδων της Ευρωλίγκας.

Μάλιστα, στο εν λόγω κείμενο τονίζεται ότι για την έρευνα αυτή χρησιμοποιήθηκαν αρκετές πηγές, ώστε να είναι όσο πιο ακριβές γίνεται.

Στο ενδιαφέρον κομμάτι που αφορά το ελληνικό μπάσκετ και τους εκπροσώπους του, αναφέρει ότι τα μπάτζετ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι σαφώς πιο χαμηλά από τον μέσο όρο και κυμαίνονται έκαστο στα 15 εκατ. ευρώ, με τους μισθούς των παικτών τους να «καταναλώνουν» τα 10 εκατ. ευρώ από αυτά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο η Ζαλγκίρις, η Γκραν Κανάρια, η Νταρουσάφακα και η Μπουντούτσνοστ ξοδεύουν λιγότερα χρήματα από τους δύο Αιωνίους του ελληνικού μπάσκετ.

Ενώ την ίδια στιγμή η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης έχει «ρίξει» 42 εκατ. ευρώ (με τα 31 να είναι το αγωνιστικό μπάτζετ), ενώ η Μπαρτσελόνα 36 εκατ., εκ  των οποίων στους μισθούς των παικτών δίνονται 27 ολόκληρα εκατομμύρια.

Στην τρίτη και την τέταρτη θέση ακολουθούν ΤΣΣΚΑ και Φενέρ με 36 και 30 εκατ. ευρώ αντίστοιχα (με 18 εκατ. αγωνιστικό μπάτζετ έκαστη).

Κι όμως, ο Ολυμπιακός είναι αγκαλιά με την πρόκριση στα πλέι οφ και παλεύει και για το πλεονέκτημα έδρας, την ίδια ώρα που και ο Παναθηναϊκός κρατάει στα χέρια του την είσοδο στην οκτάδα.

Πολύ απλά διότι οι δύο Αιώνιοι έχουν μια τρομερή τεχνογνωσία αλλά και ένα διαφορετικό DNA που τους επιτρέπει να πρωταγωνιστούν είτε έχουν πολλά χρήματα είτε όχι.

Θυμίζουμε απλά ότι μέσα σε 13 χρόνια (2000-2012) είχαν κατακτήσει τις επτά από τις 13 Ευρωλίγκες που διοργανώθηκαν, ενώ αν πάμε πίσω μια τετραετία ακόμα, τότε θα προστεθούν άλλα δύο τρόπαια!

Τα λεφτά δεν φέρνουν λοιπόν πάντα την ευτυχία (η ΤΣΣΚΑ ειδικά το γνωρίζει καλά), απλά κάνουν τη ζωή – και των ομάδων – πιο εύκολη.