Λένε πως ο δολοφόνος επιστρέφει πάντοτε στον τόπο του εγκλήματος, ωστόσο απόψε τον δρόμο δεν τον παίρνει ο θύτης, αλλά το θύμα!

Αυτόν τον άβολο ρόλο υποδύεται απόψε (22.00) ο Παναθηναϊκός ο οποίος γυρίζει στο Wizink Center της Μαδρίτης, όπου πριν από οκτώ μήνες – σε πείσμα του πλεονεκτήματος έδρας και του ιλιγγιώδους 95-67 στον πρώτο αγώνα της σειράς των πλέι οφ – κήδεψε τα όνειρα της στοιχειωμένης επιστροφής του στο φάιναλ φορ…

Μετά το εμφατικό και πολλά υποσχόμενο 1-0 οι Πράσινοι γνώρισαν τρεις απανωτές ήττες και έγιναν άθελά τους το χαλί στο οποίο περπάτησαν οι Μαδριλένοι με προορισμό το Βελιγράδι, όπου αναρριχήθηκαν στον θρόνο και έβαλαν στο παλμαρέ τους την περιλάλητη «decima».

Αναζήτηση

Κόντρα στη Ρεάλ (10-2), ο Παναθηναϊκός (6-6) δεν αναζητεί τόσο τον εξαγνισμό του για την περσινή αποτυχία, όσο μια μεγάλη νίκη, που του λείπει εδώ και πέντε χρόνια με ό,τι αυτή θα συνεπάγεται ως σημείο αναφοράς.

«Μετά την ήττα της στο ισπανικό πρωτάθλημα από την Μπρεογάν η Ρεάλ θα παίξει με μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και θα είναι πολύ επιθετική απέναντί μας. Για να νικήσουμε μια τέτοια ομάδα πρέπει να τα κάνουμε όλα σωστά και να φερθούμε πολύ έξυπνα, εφαρμόζοντας διαφορετικό πλάνο όταν βρίσκεται στο παρκέ ο Ταβάρες» τόνισε ο Τσάβι Πασκουάλ. Και συμπλήρωσε: «Οφείλουμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, τα λάθη και τα συναισθήματά μας και να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο. Στα ματς με την Νταρουσάφακα και τον ΠΑΟΚ παρουσιάσαμε μια καλύτερη εικόνα και κάναμε ένα βήμα μπροστά, αλλά κόντρα στη Ρεάλ χρειάζεται να παίξουμε ακόμη καλύτερα ώστε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας».

Προτεραιότητες

Ο καταλανός προπονητής δεν θα έχει ούτε σήμερα (για τέταρτο αγώνα στη σειρά) τον τραυματία Ιωάννη Παπαπέτρου λόγω του προβλήματος στον δεξιό καρπό, ενώ στην αντίπερα όχθη είναι αμφίβολη η συμμετοχή του τραυματία αργεντινού «δαίμονα» Φακούντο Καμπάτσο.

Οι προτεραιότητες των πρωταθλητών Ελλάδος στη σημερινή εκ προοιμίου δύσκολη αναμέτρηση είναι προφανείς και εκπορεύονται από την αδήριτο ανάγκη να θωρακίσουν την άμυνά τους απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος στην έδρα του σκοράρει κατά μέσο όρο 94 πόντους. Παράλληλα ο Παναθηναϊκός οφείλει να βελτιώσει το (δεύτερο χειρότερο στη διοργάνωση) ποσοστό του στα τρίποντα που είναι μόλις 29,8% και να αντλήσει πόρους ενέργειας, κυρίως από τη στιγμή που (είναι βέβαιο ότι) οι οικοδεσπότες θα την… πέσουν στον Νικ Καλάθη για να περιορίσουν τη δημιουργία και την εκτέλεσή του.