H Nissan γιορτάζει την επέτειο των 35 ετών του Patrol, ενός καθαρόαιμου τετρακίνητου μοντέλου, που άνοιξε τον δρόμο σε οχήματα όπως το Navara ή το Pathfinder, τα οποία κρατούν την off-road ταυτότητα της φίρμας σε υψηλό επίπεδο – το Patrol άνοιξε τον δρόμο για την κατασκευή περισσότερων SUV και pick-ups. Το Patrol ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα το 1983 και κατασκευαζόταν στο εργοστάσιο της ιαπωνικής φίρμας στη Βαρκελώνη, το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας στη Γηραιά Ηπειρο. Κατά τα επόμενα 18 χρόνια και μέχρι το 2001, 196.000 οχήματα αυτού του εμβληματικού μοντέλου έμελλε να βγουν από τη γραμμή παραγωγής.

Ηλεκτρίζει η Opel

Εκτός από το Opel Corsa που θα λανσαριστεί το 2019, τόσο σε εκδόσεις βενζίνης και αργότερα και σε ηλεκτρική εκδοχή, το 2020 θα λανσαριστούν επίσης οι ηλεκτρικές εκδόσεις των Mokka X και Vivaro. Το Mokka X θα βασίζεται στο νέο πλαίσιο CMP του ομίλου PSA και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μπαταρία 50 kWh για αυτονομία τουλάχιστον 300 χλμ. Να σημειωθεί ότι η γερμανική εταιρεία δέχεται ήδη παραγγελίες για το ηλεκτρικό e-Corsa. Σε ηλεκτρικά «δρομολόγια» θα μπει και το μεσαίο επαγγελματικό βαν της γερμανικής φίρμας, το Vivaro.

Τρεις στους δέκα αγοράζουν SUV

Στην πλέον δημοφιλή κατηγορία των SUV και crossover το Nissan Qashqai είναι το πιο καλοπουλημένο μοντέλο για περισσότερο από τέσσερα χρόνια στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, το ενδεκάμηνο τoυ 2018, οι πωλήσεις των SUV κατέχουν – επί του συνολικού μεριδίου της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου – το 28,69%, κοινώς τρεις στους δέκα προτιμούν ένα μοντέλο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Το Nissan Qashqai πούλησε 2.711 οχήματα, δεύτερο σε πωλήσεις είναι το Toyota C-HR και τρίτο το VW Tiguan.

SEAT: 10 εκατομμύρια οχήματα

Το εργοστάσιο της Seat στο Μαρτορέλ, που φέτος κλείνει 25 χρόνια λειτουργίας, άγγιξε το ορόσημο των 10 εκατομμυρίων οχημάτων. Από το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχουν παραχθεί έως και σήμερα 39 διαφορετικά μοντέλα, όπως το νέο Ibiza, το πρώτο Cordoba, το Arona, αλλά και άλλα μοντέλα του γκρουπ VW, όπως το Audi A1. Το αυτοκίνητο με Νο 10.000.000 που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής ήταν ένα Arona FR 1.5 TSI.