Στην καλύτερη χρονιά της ιστορίας του στην ενιαία Ευρωλίγκα, πέρυσι ο Ολυμπιακός ήταν μόνιμα στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας (έφτασε και στην πρώτη δυάδα κάποια στιγμή) τερματίζοντας 3ος με τελικό ρεκόρ 19-11. Η Μπαρτσελόνα σε μια από τις χειρότερες χρονιές της έμεινε εκ νέου εκτός πλέι οφ τερματίζοντας μετά βίας 11η με ρεκόρ 12-18.

Αυτό δεν την εμπόδισε να ρίξει σχεδόν… 50 πόντους στο κεφάλι του Ολυμπιακού στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις!

Τον νίκησε 73-51 στη Βαρκελώνη και τον… διέσυρε με 90-63 στο ΣΕΦ, δείγμα του πόσο δύσκολη είναι έτσι κι αλλιώς η αποψινή (21.45, Novasports 1) αποστολή των Ερυθρολεύκων στη φωλιά των Μπλαουγκράνα.

Πόσω μάλλον φέτος που είναι εκ των φαβορί για πρόκριση στα πλέι οφ και μάλιστα με νίκη απόψε πιάνει τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία και θα υπερτερεί σε μια τέτοια περίπτωση με το μεταξύ τους αποτέλεσμα.

«Ξέρουμε τι είναι η Μπαρτσελόνα και τι αντιπροσωπεύει. Είναι ένας πάρα πολύ σκληρός αντίπαλος, που χρειάζεται τεράστια προσοχή. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση αυτό το διάστημα, έχουμε όμως μπροστά μας μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση. Δεν θα σας πω ποιες είναι οι αδυναμίες της Μπαρτσελόνα, θα σας πω ποια είναι τα δυνατά της σημεία. Είναι πολύ γεμάτη ομάδα και έχει μεγάλη επιθετική δύναμη» τόνισε ο Ντέιβιντ Μπλατ μιλώντας χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Βαρκελώνη.

«Να ελέγξουμε τον ρυθμό»

Στη Βαρκελώνη επιστρέφει πρώτη φορά ως αντίπαλος από τότε που έφυγε ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος και παραδέχθηκε:

«Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο, το πιο σημαντικό όμως είναι να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Για αυτό πάμε εκεί και ελπίζω να τα καταφέρουμε. Στα τρία χρόνια που ήμουν εκεί ήταν μια δύσκολη περίοδος. Η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει κάποιον τίτλο, η Μπαρτσελόνα όμως προσπαθεί πάντα να πρωταγωνιστεί. Φέτος προσπαθούν να μπουν ξανά στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, όμως και για εμάς είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι και πρέπει να νικήσουμε».

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Ο διεθνής φόργουορντ των Πειραιωτών εξηγεί:

«Θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και τη μάχη των ριμπάουντ. Η Μπαρτσελόνα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα στα ριμπάουντ. Επίσης θα πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλή άμυνα και να περιορίσουμε τα ατού της. Αυτά τα στοιχεία θεωρώ πως θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τον νικητή του αγώνα.

Είναι δεδομένο ότι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα θα βγουν στο παρκέ πιο πεινασμένοι από ποτέ. Θα έχουν ένα έξτρα κίνητρο, για αυτό εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή και να παίξουμε σκληρά μέσα σε μια δύσκολη έδρα».