O Mαχάτμα Γκάντι είχε πει κάποτε πως «πρέπει να είσαι η αλλαγή, που θέλεις να συμβεί» και το νόημα αυτής της αποφθεγματικής ρήσης του ινδού πολιτικού, στοχαστή, επαναστάτη και ακτιβιστή επιβεβαίωσε εκών άκων χθες ο Βαγγέλης Αγγέλου…

Εγινε κι ελόγου του η αλλαγή που ήθελε να συμβεί στον Αρη, ένα έργο που το έχει δει και από τις δυο πλευρές: στις 22 του περασμένου Μαρτίου έγινε η αλλαγή που ήθελε να συμβεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης (τον οποίο διαδέχθηκε στον πάγκο) και έπειτα από εννέα μήνες τη… λούστηκε ο ίδιος!

Ο Αρης δεν δείχνει να προοδεύει, το παιχνίδι του παραμένει αναποτελεσματικό, οι δυο νίκες σε εννέα ματς είναι το χειρότερο ρεκόρ εκκίνησής του από τη σεζόν 2001-02, οι παίκτες δεν μπορούσαν να σηκώσουν και να αξιοποιήσουν την υπερφόρτωση και τον όγκο των πληροφοριών που λάμβαναν καθημερινά και το διαζύγιο υπό το κράτος της πίεσης, του πανικού και των ατελέσφορων προσδοκιών, έμοιαζε αναπόδραστο.

Ο Αγγέλου έχει διατελέσει τρεις φορές προπονητής του Αρη, αλλά είτε επειδή πήγε αργά, είτε διότι έφυγε νωρίς, δεν έχει να επιδείξει καμιά ακέραιη σεζόν! Φεύγοντας τώρα ασφαλώς είναι περίεργος να διαπιστώσει εάν και κατά πόσον (όπως δήλωσε χθες) «η στέρεα τροφή των μη επιθυμητών, πρόσκαιρα, αποτελεσμάτων αναπτύσσει την πίστη, την αντοχή, το θάρρος και την επιμονή που είναι απαραίτητα συστατικά δημιουργίας»…

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος, που δήλωνε ότι «ανησυχώ όχι επειδή δεν έρχονται οι νίκες, αλλά επειδή δεν έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο», έδωσε το χρίσμα στον 36χρονο πρώην προπονητή του Αρκαδικού, των Τρικάλων και της Κύμης, Γιάννη Καστρίτη, ο οποίος δέχθηκε κι ελόγου του να… τσαλακωθεί, όπως συνήθιζε να λέει ο «Δράκος».

Ο αρκάς προπονητής ξανασηκώνει τα μανίκια, που τα είχε κατεβάσει στις 24 Νοεμβρίου, όταν παραιτήθηκε μετά την ήττα της Κύμης από την ίδια ομάδα (Προμηθέας Πατρών), η οποία το Σάββατο χαντάκωσε και τον Αγγέλου. Πλάκα πλάκα ο Μάκης Γιατράς αποδεικνύεται κατά συρροήν προπονητοφάγος!