Σοκ στην Ιταλία προκάλεσε η ήττα της Μίλαν με 3-1 από τον Ολυμπιακό και ο αποκλεισμός της από το Γιουρόπα Λιγκ, ο πρώτος σε φάση ομίλων σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις 19 τελευταίες σεζόν.

Για εφιάλτη κάνει λόγο το Sky Sport Italia, ενώ η Γκατζέτα ντελο Σπορτ στην ηλεκτρονική της έκδοση γράφει για πατατράκ: «Αντίο Ευρώπη, ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του».

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, που παρακολούθησε το παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ζήτησε να μην κάνει δηλώσεις για τη Μίλαν, προφανώς γιατί ήταν συγχυσμένος, αλλά να μιλήσει ως υπουργός.

Η παλιά δόξα της Μίλαν, ο Μπίλι Κοστακούρτα, είπε πως η Ιντερ και η Μίλαν υποφέρουν από την ίδια ασθένεια: την έλλειψη θάρρους.

Η νίκη του Ολυμπιακού προκάλεσε αίσθηση σε όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. «Η Μίλαν βούλιαξε στην Ελλάδα», αναφέρει η ισπανική «Ας», ενώ η επίσης μαδριλένικη «Μάρκα» σημειώνει: «Η Μίλαν κάηκε στον Πειραιά».

Στη 13η θέση

Η τεράστια νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού ανέβασε ταυτόχρονα την Ελλάδα στη 13η θέση στο ranking της UEFA, αφήνοντας πίσω της τη Δανία (27.400 βαθμούς έναντι 27.025) η οποία δεν θα εκπροσωπηθεί στη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Ολυμπιακός θα μάθει τον αντίπαλό του στη φάση των 32 τη Δευτέρα, στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν στις 2 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Ως δεύτερος στον όμιλό του θα συμπεριληφθεί στο γκρουπ των αδυνάτων και υποψήφιοι αντίπαλοί του θα είναι οι Λεβερκούζεν, Ζάλτσμπουργκ, Ζενίτ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Αρσεναλ, Βιγιαρεάλ, Αϊντραχτ, Γκενκ, Σεβίλλη, Ντιναμό Κιέβου, Τσέλσι, Νάπολι, Βαλένθια, Ιντερ και Μπενφίκα. Οι τέσσερις τελευταίες προέρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 14 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 21 του ίδιου μήνα.