Πάνω που διάβαζα χθες το πρωί ότι οι Ράπτορς νίκησαν για δεύτερη φορά μέσα σε δυο εβδομάδες τους Γουόριορς και σκεπτόμουν «βρε μπας και…» μου ήρθε συστημένη η συνέχεια του συλλογισμού από Οκλαντ μεριά!

Μπας και μπορούν αυτοί οι μπαγάσες να κατακτήσουν τον τίτλο ή έστω να παίξουν στους τελικούς του ΝΒΑ;

Ο Κέβιν Ντουράντ και ο Στεφ Κάρι συνομολόγησαν ότι «δεν τους λείπει τίποτε»! Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί σε έξι μήνες από τώρα, αλλά με το βιολί που βαράνε από την αρχή της σεζόν οι Ράπτορς, κανείς δεν μπορεί πλέον να τους υποτιμήσει…

Κανείς επίσης δεν μπορεί να τους θεωρεί εκ προοιμίου ένα… ανέκδοτο που έχει μεγάλη πέραση στα πλέι οφ, όπως συμβαίνει σε όλη την ιστορία τους με εξαίρεση τη σεζόν 2015-16, όταν έφτασαν στους τελικούς της Ανατολής, αλλά έπεσαν πάνω στον ΛεΜπρον ο οποίος τους έκανε την κηδεία και τα επόμενα δυο χρόνια.

Τώρα δεν υπάρχει ΛεΜπρον στην Ανατολή. Δεν υπάρχει ούτε ΝτεΜαρ Ντε Ρόζαν στο Τορόντο. Υπάρχει Καουάι Λέοναρντ, αλλά κι ελόγου του (εξαιτίας ενός τραυματισμού στο ισχίο) δεν υπήρχε στα τελευταία δυο ματς στα οποία οι Πτερόσαυροι έκαναν πασαρέλα στην Καλιφόρνια ρίχνοντας 24 πόντους στο κεφάλι των Κλίοπερς και μια εικοσάρα στα μούτρα των Γουόριορς,

από τους οποίους μετρούσαν δεκατρείς απανωτές ήττες στο Οκλαντ.

Εάν μάλιστα ο Νικ Νερς άφηνε την ομάδα του για να επιτελέσει το θλιβερό καθήκον (καθότι τη Δευτέρα το βράδυ πέθανε η μητέρα του), δεν θα υπήρχε ούτε προπονητής!

Ο πρωτάρης Νερς έμεινε κοντά στην ομάδα του και γύρισε χθες στη γενέτειρά του για την κηδεία. Εφυγε έχοντας πετύχει δυο μεγάλες νίκες και εισπράττοντας τα εγκώμια των αντιπάλων του και δη των πρωταθλητών, που συνειδητοποίησαν μετά θλίψεως – όπως και ολάκερη η πιάτσα – ότι οι φετινοί Ράπτορς έχουν όλα τα φόντα για να μας… χασομερήσουν!