Αποδοκιμασίες στο Μπερναμπέου, όπου η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ταπείνωσε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ, στο φινάλε της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ήττα με 3-0 είναι η πιο βαριά σε εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της Ρεάλ. Στο Μπερναμπέου «έτρεχε» έναν αήττητο σερί 44 αγώνων σε φάση ομίλων. Η τελευταία ήταν την περίοδο 2019-2010 από τη Μίλαν (3-2). Επίσης, η προηγούμενη φορά που δεν είχε σκοράρει στην έδρα της σε ευρωπαϊκό ματς ήταν το 2011 σε φάση νοκάουτ (2-0 από Μπαρτσελόνα). Και κάτι ακόμα: ο τερματοφύλακας της ΤΣΣΚΑ Ιγκό Ακινφέεφ δεν έχει δεχθεί γκολ σε τρία από τα τελευταία του 50 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τα δύο από αυτά είναι τα φετινά, με αντίπαλο τη Ρεάλ, στα οποία νίκησε η ομάδα του, αλλά έμεινε τέταρτη στον όμιλο, καθώς η Πλζεν «έκλεψε» τη θέση για το Γιουρόπα Λιγκ (2-1 τη Ρόμα). Παράλληλα, αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο Ισκο, καθώς έκανε μια χειρονομία (σαν να έλεγε «τι θέλετε») όταν οι οπαδοί της Ρεάλ γκρίνιαξαν για μία άσχημη προσπάθειά του. Το σχόλιο του Σολάρι: «Οι οπαδοί αντιδρούν όταν δεν τους αρέσει το αποτέλεσμα».

Η Λυών κατάφερε να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τη φάση των 16, καθώς έφερε 1-1 στο Κίεβο με τη Σαχτάρ Ντονέτσκ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν (Μοράες 22′), αλλά ο Φεκίρ ισοφάρισε (65′) και η Λυών συνεχίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Θρίλερ στο Αμστερνταμ

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η μάχη για την πρώτη θέση του 5ου ομίλου στο Αμστερνταμ. Η Μπάγερν πήρε την ισοπαλία (3-3) και τερμάτισε πρώτη, καθώς ανέτρεψε σε πέντε λεπτά (Λεβαντόφσκι 86′, Κομάν 90′) το προβάδισμα που είχε πάρει ο Αγιαξ με τον Τάντιτς (81′). Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Ταλιαφίκο (90’+5′), αλλά δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο.

Η κλήρωση της φάσης των 16 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και φυσικά δεν μπορούν να κληρωθούν αντίπαλοι οι πρώτες κάθε ομίλου και ομάδες από την ίδια χώρα και όμιλο.