Λίβερπουλ, Παρί Σεν Ζερμέν και Τότεναμ συνεχίζουν στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ το ιταλικό ποδόσφαιρο που εκπροσωπείται από Ιντερ και Νάπολι θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ενα γκολ του Μο Σάλαχ και η καθοριστική απόκρουση του Αλισον στις καθυστερήσεις κράτησαν ζωντανή τη Λίβερπουλ στον όμιλο του θανάτου (3ος) στην αναμέτρηση με τη Νάπολι. Οι Κόκκινοι νίκησαν με 1-0 σε ένα ηλεκτρισμένο Ανφιλντ, όπως ακριβώς το ήθελε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να τελειώσει από 3-0 ώς 1-3, αλλά οι παίκτες των δύο ομάδων επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών. Κορυφαία όλων αυτή που παρουσιάστηκε στον Μανέ, στην εκπνοή, αλλά ο Σενεγαλέζος έστειλε την μπάλα άουτ.

Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Αλισον δικαιολόγησε γιατί η Λίβερπουλ έδωσε 75 εκατ. ευρώ στη Ρόμα για να τον φέρει στο Ανφιλντ. Ο Βραζιλιάνος απέκρουσε σουτ του αμαρκάριστου στη μικρή περιοχή Μίλικ, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Το μοναδικό γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα και την πρόκριση το πέτυχε ο Μο Σάλαχ στο 34′ με πολύ ωραία προσπάθεια από δεξιά, εκθέτοντας τον πολυδιαφημισμένο Κουλιμπαλί.

Ηταν το 35ο γκολ του Αιγύπτιου στο Ανφιλντ σε όλες τις διοργανώσεις και 34ο το 2018. Πριν από 22 χρόνια ο Ρόμπι Φάουλερ είχε πετύχει περισσότερα σε ένα ημερολογιακό έτος, στέλνοντας την μπάλα 37 φορές στα αντίπαλα δίχτυα το 1996.

Η Λίβερπουλ ισοβάθμισε με τη Νάπολι με 9 βαθμούς και στα μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν με νίκες με 1-0 για κάθε ομάδα. Επίσης είχαν την ίδια διαφορά τερμάτων στο σύνολο (+2), αλλά οι Κόκκινοι πήραν την πρόκριση έχοντας καλύτερη επίθεση.

Περίπατος Παρί

Την πρώτη θέση στον όμιλο του θανάτου κατέκτησε η Παρί Σεν Ζερμέν που μετέτρεψε σε περίπατο την αναμέτρησή της με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (1-4). Τα μέλη της χρυσής τριπλέτας Νεϊμάρ, Καβάνι, Εμπαπέ πέτυχαν από ένα γκολ, ενώ σκόραρε και ο Μαρκίνιος με καρφωτή κεφαλιά.

Αυτοκτονία της Ιντερ που δεν κατάφερε να νικήσει την Αϊντχόβεν στο Μεάτσα (1-1). Την ίδια στιγμή η Τότεναμ αποσπούσε το ίδιο αποτέλεσμα (1-1) από τα δεύτερα της Μπαρτσελόνα και έπαιρνε το εισιτήριο.

Ο Βαλβέρδε κράτησε στον πάγκο για μια ώρα τον Μέσι, αλλά ο Ντεμπελέ στο 8′ με ένα καταπληκτικό σόλο άνοιξε το σκορ. Κάτι τέτοια κάνει και τον κρατάνε ακόμα στο Καμπ Νου. Το χρυσό γκολ της Τότεναμ πέτυχε ο Μόουρα στο 85′ ύστερα από ασίστ του Κέιν.

Η Γαλατασαράι ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από την εκπληκτική Πόρτο με 3-2, αλλά πήρε τελικά το εισιτήριο για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς την ίδια στιγμή η Σάλκε με γκολ του Σεπφ στις καθυστερήσεις νικούσε με 1-0 τη Λοκομοτίβ Μόσχας.

Οι Δράκοι του Οπόρτο ολοκλήρωσαν αήττητοι τα παιχνίδια του 4ου ομίλου φτάνοντας τους 16 βαθμούς για δεύτερη φορά στην ιστορία τους. Αντίστοιχη επίδοση είχαν πετύχει και τη σεζόν 1996/97.

Ο πορτιέρο της Πόρτο, Ικερ Κασίγιας πανηγύρισε την 100ή του νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει φτάσει σ’ αυτό το ύψος.

Η κλήρωση της φάση των αγώνων νοκάουτ θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στη Νιόν.