Μπορεί ο πρόεδρος της Λάρισας Αλέξης Κούγιας να κατέθεσε τα δελτία των παικτών της ομάδας του στα γραφεία της ΕΠΟ, αλλά το παιχνίδι με την ΑΕΚ την Κυριακή στο AEL FC Arena θα διεξαχθεί κανονικά.

Ο ισχυρός άνδρας της πρώτης και μοναδικής ώς σήμερα πρωταθλήτριας Ελλάδας από την περιφέρεια (εκτός Αθήνας – Θεσσαλονίκης) γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τη μεγάλη ιστορία του συλλόγου που εκπροσωπεί και σε καμία περίπτωση δεν θα τον άφηνε να μπει σε περιπέτειες.

Απλά, με τη κίνησή του αυτή (μάλιστα ζήτησε και ραντεβού με τον αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα, που δεν κατέστη εφικτό, και ενοχλημένος πέταξε τον φάκελο με τα δελτία πάνω στο γραφείο του μέλους της ΚΕΔ Δημήτρη Καλύβα) ο Αλέξης Κούγιας θέλησε να δείξει την αγανάκτηση που επικρατεί στον σύλλογο από την αντιμετώπιση που έχει η ομάδα της Λάρισας από τη διαιτησία σε κάποια παιχνίδια, όπως αυτό στην Τούμπα, για το οποίο οι Βυσσινί έχουν πολλά παράπονα.

Ηταν το δεύτερο παιχνίδι μετά την Ξάνθη όπου η θεσσαλική ΠΑΕ έκανε τόσο θόρυβο για τη διαιτησία και είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχτεί κάτι ανάλογο. Οπως και έγινε, γι’ αυτό και ήρθε αυτή η αντίδραση.

«Συσσώρευση πικρίας»

Μάλιστα, χθες συνεδρίασε το ΔΣ της ομάδας και στη συνέχεια επισκέφτηκε τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη ζητώντας του να πάρει θέση για το θέμα και του εξέφρασαν την επιθυμία όλων να συνεχίσει η ομάδα.

Στις αποφάσεις του το ΔΣ στηρίζει απόλυτα τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στηρίζει στον απόλυτο βαθμό τον Αλέξη Κούγια, επισημαίνοντας το τεράστιο έργο που επιτελεί ταυτόχρονα με τις προσωπικές και οικονομικές θυσίες στο όνομα της αγαπημένης όλων μας ΑΕΛ» και «δικαιολογεί χωρίς περιστροφές και υποσημειώσεις ακόμη και τις ακραίες αντιδράσεις του, που προέρχονται από τη συσσώρευση μιας ανείπωτης πικρίας λόγω των γνωστών συμπεριφορών, διαιτητικών και μη, του παρασκηνίου και του προσκηνίου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στη θέση του ενδεχομένως να ενεργούσαμε με πιο ακραίες μορφές αντίδρασης».

Παράλληλα του ζητούν να μην παραδώσει τις μετοχές του και να συνεχίσει ως εγγυητής και επικεφαλής του οράματος της μεγάλης ΑΕΛ, όπως αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση με τις αποφάσεις του ΔΣ.