Στις όχθες των ποταμών Μέρσεϊ και Σάβα θα συγκεντρωθούν απόψε χιλιάδες φίλοι του ποδοσφαίρου. Κάποιοι από αυτούς στο τέλος των αγώνων θα κλάψουν…

Ο 3ος όμιλος του Τσάμπιονς Λιγκ είχε χαρακτηριστεί «φωτιά» από την ημέρα της κλήρωσης. Τα αποτελέσματα δικαίωσαν αυτόν τον χαρακτηρισμό, καθώς η αποψινή βραδιά – σε Λίβερπουλ και Βελιγράδι – είναι η πιο μεγάλη της μάχης για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Λίβερπουλ – Νάπολι και Ερυθρός Αστέρας – Παρί Σεν Ζερμέν είναι χωρίς αμφιβολία τα παιχνίδια που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η περσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Λίβερπουλ, για να προκριθεί θέλει νίκη έστω και με 1-0, ενώ ευνοείται και σε τριπλή ισοβαθμία, στην οποία μάλιστα τερματίζει πρώτη στον όμιλο. Η Νάπολι προκρίνεται και με ήττα, αν φυσικά χάσει η Παρί στο Βελιγράδι. Με ήττα μπορεί να προκριθεί και η Παρί αν δεν νικήσει η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να βρεθεί και τέταρτη αν χάσει και νικήσει ο Ερυθρός Αστέρας. Ο τεχνικός της Λίβερπουλ ζήτησε τη θερμή υποστήριξη των οπαδών, ωστόσο επεσήμανε: «Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να αγωνιστούμε όπως πρέπει. Απ’ όλα τα άσχημα που μας συνέβησαν σε αυτόν τον όμιλο, το θετικό ήταν πως έχουμε το τελευταίο ματς στην έδρα μας».

Ελπίδες για Νεϊμάρ

Ο Νεϊμάρ ταξίδεψε στο Βελιγράδι και ο Τόμας Τούχελ ελπίζει πως θα είναι σε θέση να αγωνιστεί κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Στην πρωτεύουσα της Σερβίας θα είναι απόψε και 500 οπαδοί της Παρί, οι οποίοι θα ταξιδέψουν με τρεις πτήσεις τσάρτερ σήμερα και θα αναχωρήσουν αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Θυμίζουμε ότι στο πρώτο ματς είχαν σημειωθεί συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων έξω από το Παρκ ντε Πρενς.

Τότεναμ και Ιντερ διεκδικούν μια θέση στην επόμενη φάση από τον 2ο όμιλο. Η Ιντερ υποδέχεται την Αϊντχόφεν, ενώ η Τότεναμ θα αγωνιστεί στο Καμπ Νου με την Μπαρτσελόνα που έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση: Ο τεχνικός της Ιντερ, Λουτσιάνο Σπαλέτι, είπε πως θα είναι λάθος αν έχουν το μυαλό τους στη Βαρκελώνη, σημειώνοντας πως στην Μπαρτσελόνα «εργάζονται μόνο σοβαροί άνθρωποι». Πάντως και ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκαθάρισε: «Θέλουμε να νικήσουμε και δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό».

Το αποψινό πρόγραμμα (22.00): 1ος όμιλος: Μονακό – Ντόρτμουντ, Μπριζ – Ατλέτικο, 2ος: Ιντερ – Αϊντχόφεν, Μπαρτσελόνα – Τότεναμ, 3ος: Ερυθρός Αστέρας – Παρί ΣΖ, Λίβερπουλ – Νάπολι, 4ος (19.55): Σάλκε – Λοκομοτίβ Μόσχας, Γαλατάσαραϊ – Πόρτο.