Πλέον για τη ΝΔ το «σκάνδαλο ΔΕΠΑ» έχει γίνει «σκάνδαλο ΔΕΠΑ –  Λαυρεντιάδη». Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η στρατηγική της Πειραιώς να θέτει ερωτήματα στην κυβέρνηση – παρότι η τελευταία δεν έχει, όπως επισημαίνουν, απαντήσει εδώ και τρεις εβδομάδες στις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη για τη ΔΕΠΑ. Εξ ου και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη έκανε χθες – με αφορμή τον Πετσίτη – μια ακόμη σειρά ερωτήσεων που κατά τους γαλάζιους χρήζουν επιτακτικά απαντήσεων.

«Ποια είναι η σχέση του Μανώλη Πετσίτη με το Μέγαρο Μαξίμου;». «Πόσες φορές έχει επισκεφθεί ο κ. Πετσίτης το Μέγαρο Μαξίμου από τότε που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας;». «Πώς έχει την άνεση να φωτογραφίζεται στο πόντιουμ του Μεγάρου Μαξίμου, όπως δημοσιεύεται σε φωτογραφία από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»;». «Ποιες υπηρεσίες προσέφερε ο κ. Πετσίτης στα λιπάσματα του κ. Λαυρεντιάδη, ώστε να δικαιολογούνται αμοιβές 72.693 ευρώ για το 2016 και 128.500 ευρώ για το 2017;».

«Ραντεβού» στις 21/12. Θύμισε δε ότι τριάντα επτά βουλευτές της ΝΔ έχουν ήδη καταθέσει ερώτηση στους υπουργούς Γιάννη Δραγασάκη, Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιάννη Σταθάκη, Μιχάλη Καλογήρου και Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη ΔΕΠΑ, η οποία θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο στις 21 του μήνα. Εκεί η ΝΔ προτίθεται να ρωτήσει όσο πιο επίμονα μπορεί όλα τα παραπάνω. Και ειδικά για τις σχέσεις του Πετσίτη με υπουργούς – μια και όπως τόνισε η Σπυράκη, «την ώρα που το χρέος της εταιρείας λιπασμάτων του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ εκτοξευόταν, ο Μανώλης Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».