Ο Αλεξάντερ Φράνσον της Νόρκεπινγκ ήταν ο βασικός στόχος της ΑΕΚ για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της, με την Ενωση να προσπαθεί όλες τις προηγούμενες ημέρες να κάμψει τις αντιστάσεις της ομάδας του και να αποκτήσει τον 24χρονο διεθνή σουηδό χαφ. Ωστόσο η προσπάθεια των Κιτρινόμαυρων δεν στέφθηκε με επιτυχία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η περίπτωση του Φράνσον περνάει σε δεύτερο πλάνο για τους Κιτρινόμαυρους.

Η υπόθεση του Φράνσον παρουσίαζε εξαρχής δυσκολίες και έτσι στην ΑΕΚ είχαν προετοιμαστεί για το σενάριο τα πράγματα να μην εξελιχθούν καλά. Ετσι στη λίστα του Δικεφάλου βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες και άλλα ονόματα μέσων, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν ο παίκτης που λείπει από το ρόστερ των πρωταθλητών να βρίσκεται στον δρόμο προς τα Σπάτα.

Στόχος της ΑΕΚ είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας η εν λόγω υπόθεση να έχει δρομολογηθεί, ώστε να προχωρήσουν από εκεί και πέρα και τα υπόλοιπα μεταγραφικά ζητήματα που απασχολούν την Ενωση. Οπως είναι γνωστό η ΑΕΚ κινείται για έναν «κόφτη», με το όνομα του Αντριέν Αρέγκι να είναι εκείνο που ξεχωρίζει, αλλά και έναν δεξιό εξτρέμ.

Για την τελευταία περίπτωση τα σουηδικά Μέσα επιμένουν τα τελευταία 24ωρα πως υπάρχει ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Κρίστοφερ Πέτερσον της Χέρακλες, με τους Κιτρινόμαυρους να έχουν καταθέσει μάλιστα και πρόταση στην ολλανδική ομάδα για τον σουηδό ακραίο. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα φαίνεται πως έχουν βάση, ωστόσο σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, η Ενωση κοιτάζει και αλλού για την ενίσχυση των άκρων της.