Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιάνις Τίμα είχαν την ευκαιρία να τα πουν λίγο καθήμενοι με τα πολιτικά τους λίγο πιο δεξιά από τον πάγκο.

Καθώς το κρίσιμο παιχνίδι με την Εφές Αναντολού την Πέμπτη απαιτεί ανάσες, τις οποίες πήραν από τον κόουτς Μπλατ στο χθεσινό άνετο 84-60 επί του Ρεθύμνου στο ΣΕΦ.

Το οποίο ήταν σχεδόν άδειο καθώς οι περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού προτίμησαν την τηλεοπτική μετάδοση της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ξάνθη, ενώ οι οργανωμένοι βρίσκονταν στο κλειστό Μελίνα Μερκούρη για το μεγάλο ντέρμπι του χάντμπολ με τον ΠΑΟΚ.

Εστω κι έτσι οι περίπου 500-600 φίλαθλοι στις εξέδρες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όμορφο μπάσκετ από τις δύο ομάδες, οι οποίες είχαν το μυαλό τους στις επόμενες αναμετρήσεις τους. Οι Ερυθρόλευκοι όπως είπαμε στον αγώνα χωρίς αύριο με την Εφές στο ΣΕΦ και οι Κρητικοί στον «τελικό» παραμονής του Σαββάτου στο Ρέθυμνο με την ισόβαθμη στην ουρά Κύμη.

«Ημασταν σοβαροί»

«Ποτέ ένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο αν δεν το κάνεις εσύ εύκολο και αυτό είναι το βασικό, ότι ήμασταν σοβαροί. Αυτό που με χαροποίησε είναι η επιστροφή του Αξελ Τουπάν και το γεγονός ότι βρήκαμε την ευκαιρία να ξεκουράσουμε τους Σπανούλη και Τίμα» τόνισε ο Ντέιβιντ Μπλατ, που εκτός του Τουπάν (που επέστρεψε έπειτα από περίπου τρεις εβδομάδες από τον τραυματισμό του) έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής σε Μάντζαρη, Τολιόπουλο, Μπόγρη και Βεζένκοφ.

Απόντος του Σπανούλη ο Ουίλιαμς-Γκος ήταν και εκτελεστής και οργανωτής (14 π., 8 ασίστ) αλλά θα πρέπει να αρχίσει να παίζει και εκτός έδρας… Ο Πρίντεζης είχε κέφια (11 π., 10 ριμπ.) ενώ 13 π. πρόσθεσε ο Στρέλνιεκς για τους Πειραιώτες και 10 ο Μιλουτίνοφ.

«Θέλαμε να ήμασταν περισσότερο ανταγωνιστικοί, κόντρα σε έναν πολύ καλό Ολυμπιακό» τόνισε ο τεχνικός του Ρεθύμνου Βαγγέλης Ζιάγκος, που είδε έναν πρώην Ερυθρόλευκο, τον Ανδρέα Χριστοδούλου (14 π.), να είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του με δεύτερο τον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ (12 π.). Αν και τη φάση του αγώνα την έκανε ο Ελάια Τζόνσον στο πρώτο ημίχρονο με ένα εξαιρετικό κάρφωμα.

n Στο άλλο παιχνίδι της χθεσινής ημέρας, ο Χολαργός πήρε μεγάλο διπλό στη Χαλκίδα επί της Κύμης (66-57), την οποία και κράτησε χαμηλά στον βυθό της βαθμολογίας μαζί με το Ρέθυμνο και τον Κολοσσό. Καθώς είναι οι τρεις ομάδες με μόλις μία νίκη, με τους Ροδίτες βέβαια να έχουν έναν αγώνα λιγότερο, αυτόν με τον Παναθηναϊκό.

Ο Λαβ (16 π.) και ο Τάλτον (14 π.) ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του Αρη Λυκογιάννη, ενώ για τους γηπεδούχους ο Σαγκς (13 π.) ήταν ο πρώτος σκόρερ.