Μανωλόπουλος στον πάγκο, Μανωλόπουλος και στο παρκέ, στο στυλ παλαιάς διαφήμισης εταιρείας ρούχων στη Λήμνο. Που παραμονές της Αγίας Αννης γιόρτασαν του… Σωτήρος και μάλιστα εις διπλούν, καθώς ο ένας Σωτήρης (Μανωλόπουλος), ο κόουτς, έκοβε στον πάγκο και ο άλλος Σωτήρης (επίσης Μανωλόπουλος), ο παίκτης, έραβε εντός παρκέ (13 π. με 3/4 τρίποντα) με αποτέλεσμα η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Ηφαίστου στην έδρα του να είναι και η πιο εντυπωσιακή (82-67) επί του Προμηθέα, τον οποίο από Πάτρας τον μετέτρεψε σε Προμηθέα Δεσμώτη…

Χωρίς συγγένεια, με απλή συνωνυμία, οι δύο Σωτήρηδες ήταν όλα τα λεφτά, με τον κόουτς να εξομολογείται στα «ΝΕΑ»: «Χαίρομαι πολύ γιατί συνεργαζόμαστε πρώτη χρονιά μαζί και είναι εξαιρετικός παίκτης και άνθρωπος».

«Λιγότερο άγχος»

Οσον αφορά το αγωνιστικό και το πώς ο Ηφαιστος έκανε τον Προμηθέα να μην ξέρει πού βρίσκεται (η διαφορά είχε φτάσει και στο 70-47 στις αρχές της 4ης περιόδου) ο κόουτς ήταν ξεκάθαρος:

«Απλά σιγά σιγά αποβάλλουμε το άγχος της πρεμιέρας και παρουσιαζόμαστε όλο και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Να ξέρετε όλο αυτό το οποίο στήσαμε στη Λήμνο, κυρίως χάρις στη θέληση και τη βοήθεια της οικογένειας Μπούμπουρα, είναι ένα θαύμα. Οταν το καλοκαίρι δώσαμε τα χέρια και έκανα τις πρώτες διερευνητικές επαφές με παίκτες με άκουγαν σαν… τρελό.

«Σοβαρά, τώρα φτιάχνετε ομάδα στη Λήμνο;» ήταν η κλασική ερώτηση που άκουγα. Ηταν πολύ δύσκολο να στηθεί και να στελεχωθεί όλο αυτό όμως τα καταφέραμε και τώρα απολαμβάνουμε τους καρπούς. Ομως ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτε» καταλήγει ο τεχνικός του Ηφαίστου, που είδε και πάλι ένα κατάμεστο (από 1.200 Λημνιούς) γήπεδο.

«Μας έχουν βοηθήσει τα μέγιστα και τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας» λέει για τον κόσμο.