Ποιο ήταν το κλίμα μετά τη λήξη της αναμέτρησης στα Πηγάδια; Η δήλωση του Κώστα Καραπαπά είναι παραπάνω από ενδεικτική: «Δυστυχώς, είμαστε για ακόμη μία φορά στο ίδιο έργο θεατές. Εχουν κουραστεί και οι φίλαθλοί μας, και η ομάδα μας, και εμείς, να αντιμετωπίζουμε το ίδιο έργο κάθε Κυριακή. Θέλουμε όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι υποτίθεται ότι διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και το έχουν διαλύσει και διασύρει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τον κύριο Γραμμένο, που παίζει τον πρόεδρο της ΕΠΟ, αυτούς που διοικούν το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, τον κύριο Θόδωρο Θεοδωρίδη, που είναι ασπίδα αυτών των ανθρώπων που κάνουν ό,τι κάνουν στην Ελλάδα, να μας απαντήσουν, αν νομίζουν ότι θα συνεχιστεί έτσι αυτή η ιστορία. Αν έχουν καταλάβει σε ποιο σημείο βρίσκεται ο κόσμος του Ολυμπιακού και η αγανάκτησή του. Και επίσης να μας πουν ομάδες όπως αυτή που αντιμετωπίσαμε σήμερα, της Ξάνθης, σε ποιον ανήκουν μετοχικά και να μας πουν με ποιον έχει μιλήσει ο κύριος Τζήλος το τελευταίο 48ωρο. Να μας τα απαντήσουν όλα αυτά, για να καταλάβει ο κόσμος και να εξηγήσει όλες τις συμπεριφορές στο ποδόσφαιρο. Οταν μας απαντήσουν όλα αυτά, τότε και εμείς θα ξαναπαίξουμε, διότι τώρα δεν έχει κανένα νόημα να παίζουμε με αυτούς τους όρους. Και με τις σημαδεμένες τράπουλες». Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησε ειδικά και για τον Αθανάσιο Τζήλο: «Στο πρώτο ημίχρονο υπάρχει ένα… διπλό πέναλτι, στον Τοροσίδη και τον Σισέ, το οποίο δεν δίνεται, για το οποίο ο διαιτητής δικαιολογήθηκε ότι δεν το έχει δει και στο δεύτερο ημίχρονο μία κόκκινη κάρτα, που ο διαιτητής λέει ότι δεν την είδε ο ίδιος, αλλά κάποιος του την είπε. Ε, ας μας πει ποιος του την είπε».

Μαρτίνς: Προκλητικοί οι αντίπαλοι

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και η τοποθέτηση του Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και θα έπρεπε να πάμε διαφορετικά στα αποδυτήρια. Δεν μπορέσαμε ξανά να τελειώσουμε τις φάσεις που κάναμε. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη βελτιώθηκε, αν και είχαμε πολλές διακοπές στο παιχνίδι. Οι παίκτες μας είχαν πολλά νεύρα και αντέδρασαν όπως δεν έπρεπε και αυτό το πληρώσαμε στη φάση του Ποντένσε. Οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης ήταν πραγματικά πολύ προκλητικοί και εμείς αντιδράσαμε έτσι όπως δεν έπρεπε» είπε αρχικά ο πορτογάλος τεχνικός. Για να προσθέσει πως «Η Ξάνθη μας προκαλούσε. Είδαμε έναν διαιτητή που δεν αντιλήφθηκε ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις ήταν αποτέλεσμα των προκλήσεων των παικτών της Ξάνθης. Ολο αυτό δεν ήταν ωραία εικόνα. Το μόνο που μας ενοχλεί είναι το ότι βλέπαμε πως δίνονταν οι κίτρινες κάρτες όταν η μπάλα ήταν για τον αντίπαλο και στη μέση του γηπέδου, ύστερα από προκλήσεις των ποδοσφαιριστών της Ξάνθης. Μετά, όταν η μπάλα ήταν για εμάς, δεν δίνονταν οι αντίστοιχες φάσεις. Αυτό που μας θυμώνει πραγματικά είναι ότι εμείς δεν είχαμε την εξυπνάδα να αντιληφθούμε τι συνέβαινε και να αγνοήσουμε τις προκλήσεις των ποδοσφαιριστών της Ξάνθης, που γίνονταν για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Φερθήκαμε σαν ανόητοι κι έπρεπε αυτό να το έχουμε αντιληφθεί νωρίτερα».

Ο Ράσταβατς

«Είμαι χαρούμενος για το πρώτο μέρος, λίγο λυπημένος για το δεύτερο, που με αριθμητική υπεροχή δεν καταφέραμε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, πήραμε έναν σημαντικό βαθμό, ωστόσο θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω». Τάδε έφη ο τεχνικός της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς.