Πρωταθλητής χειμώνα με ανατροπή είναι από χθες ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε και της Λάρισας με 2-1, σε ένα παιχνίδι όπου οι φιλοξενούμενοι έχουν μεγάλα παράπονα από τον ρέφερι Κοτσάνη που έπαιξε έδρα.

Ο Δικέφαλος όμως έφτασε σε ένα ακόμα τρίποντο διατηρώντας το +7 από τον Ατρόμητο και αυξάνοντας σε 8 τους βαθμούς της διαφοράς από τον Ολυμπιακό, που άφησε βαθμούς στην Ξάνθη.

Με τις δύο αλλαγές του Λουτσέσκου να φέρνουν τα πάνω κάτω και ο ΠΑΟΚ να κάνει το 3/3 στις ολικές ανατροπές φέτος μετά τους αγώνες στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ (3-1 από 0-1) και με τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης (2-1 από 0-1).

«Και το καλοκαίρι»

Ετσι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρώτου γύρου. Οπως τόνισε όμως ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Αλέξανδρος Πασχαλάκης, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, «μας ενδιαφέρει να είμαστε πρωταθλητές το καλοκαίρι και όχι αυτός ο άτυπος τίτλος στον πρώτο γύρο». Ο κίπερ του ΠΑΟΚ ξεπέρασε το πρόβλημα με τον τραυματισμό του στη Λαμία. «Δεν θα έχανα το παιχνίδι με τίποτε και προσπαθώ πάντα να είμαι παρών σε κάθε παιχνίδι και να βοηθήσω την ομάδα μου για να πετύχουμε τον στόχο μας», είπε.

Ο Πασχαλάκης αιφνιδιάστηκε όπως και όλη η άμυνά του στη μοναδική φάση των φιλοξενουμένων (36′) όταν ο Καρανίκας βρήκε με σέντρα αμαρκάριστο τον Νούνιτς και ο Σλοβένος έκανε εύκολα το 1-0 με κεφαλιά.

Κομβικό για τον ΠΑΟΚ που δεν έπαιζε – και πάλι – καλά στο πρώτο ημίχρονο, το γεγονός ότι κατάφερε να ισοφαρίσει πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Η εξαιρετική μακρινή μπαλιά του Βιεϊρίνια βρήκε τον Πρίγιοβιτς στην περιοχή, ο οποίος κοντρολάροντας την μπάλα με τον ώμο (και όχι με το χέρι) μπήκε μόνος, ανατράπηκε από τον Καρανίκα – που είχε ήδη κίτρινη – και έτσι ήρθε το πέναλτι, η ισοφάριση (με τον Πρίγιοβιτς να πετυχαίνει το 50ό γκολ του με τον ΠΑΟΚ) και η αριθμητική υπεροχή του Δικεφάλου.

Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα και στο 69ο λεπτό, τρία λεπτά μετά την είσοδό τους στο γήπεδο, όταν ο Σάχοφ σέντραρε και ο Ακπόμ με προβολή χάρισε τη νίκη στην ομάδα του (2-1).

«Ολα πλέον είναι στο χέρι μας και είναι βασικό να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Οπως είχα πει και μετά τον αγώνα στη Λαμία, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να νικήσεις ένα παιχνίδι και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα με βάση την απόδοσή μας και έπρεπε να είναι μεγαλύτερο. Ενώ η διαφορά μας κανονικά είναι στο +9 από τον Ατρόμητο και στο +10 από τον Ολυμπιακό» τόνισε ο τεχνικός των γηπεδούχων Ραζβάν Λουτσέσκου λόγω των -2 βαθμών που ξεκίνησε η ομάδα του το πρωτάθλημα.

Η Λάρισα για τις αντιδράσεις του στο γήπεδο αποκάλεσε «Στρουμφάκι» τον ρουμάνο τεχνικό με επίσημη ανακοίνωση!

Προδόθηκε από την άμυνα

Ο ΠΑΟΚ άσκησε μεγάλη πίεση προς την εστία των φιλοξενουμένων αλλά ο Ισλανδός Κρίστινσον ήταν πάντα εκεί, με εξαίρεση τη φάση του 69′ που προδόθηκε από την άμυνά του.

«Ενα εκ των πραγμάτων δύσκολο παιχνίδι για εμάς, έγινε ακόμα πιο δύσκολο με την κόκκινη κάρτα που δεχθήκαμε στο τέλος του ημιχρόνου. Δεν θέλω να σχολιάσω τις αποφάσεις του διαιτητή, αυτός κάνει τη δουλειά του και εγώ τη δική μου» τόνισε ο ιταλός τεχνικός της Λάρισας Τζιανλούκα Φέστα.

Από την πλευρά του ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που έφτασε τα 50 γκολ (σε 83 αγώνες) με τον ΠΑΟΚ έχοντας 13 στη φετινή περίοδο, τόνισε: «Πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Δεν πανικοβαλλόμαστε όταν μένουμε πίσω στο σκορ στο πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη είναι μια διαφορετική ιστορία… Δείχνει τον χαρακτήρα μας και τη νοοτροπία που έχουμε. Ακόμα και οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο, βγάζουν την ενέργεια και τη συγκέντρωση που απαιτείται για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Ηταν ένα ακόμα βήμα για την επίτευξη των στόχων μας».

Η Μίντλεσμπρο

Σχετικά με τα σενάρια περί ενδιαφέροντος της Μίντλεσμπρο πρόσθεσε: «Είναι φήμες. Είμαι εδώ, το ξέρουν όλοι, έχουμε έναν μεγάλο στόχο. Ποτέ δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά είμαι χαρούμενος εδώ, ζω αυτό που θέλω και η δουλειά μου δεν έχει τελειώσει».

Οσο για το γεγονός ότι – και πάλι – κοιτούσε επίμονα τον αντίπαλο τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι, ο σέρβος επιθετικός παραδέχθηκε: «Πάντα είναι ένα παιχνίδι μυαλού. Κοιτάω τον τερματοφύλακα, κάποιες φορές του δίνω σωστές πληροφορίες για τον τρόπο που θα εκτελέσω, κάποιες φορές του δίνω λάθος. Με αυτήν την πατέντα έχω χάσει μόνο ένα πέναλτι και ελπίζω αυτό να είναι το μοναδικό που θα έχω χάσει και στο μέλλον. Είναι το μυστικό μου. Κάποιες φορές κάνω χειρονομία, κοιτάω κάπου συγκεκριμένα, μπορεί να αλλάξω την απόφασή μου. Αυτό που θέλω είναι να μην μπορεί να με διαβάσει ο αντίπαλος».

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ (66′ Σάχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (81′ Ζαμπά), Ελ Καντουρί (66′ Ακπόμ), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκόικοβιτς, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Ακόστα (86′ Πίτι), Νούνιτς, Μπαργκάν (46′ Γκόλιας).

ΚΟΥΓΙΑΣ

Καταθέτω τα δελτία όλων των παικτών

Η Λάρισα ωρύεται για τη διαιτησία του ρέφερι Κοτσάνη από τη Δράμα και μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα με προσωπική του δήλωση ο πρόεδρος της θεσσαλικής ομάδας Αλέξης Κούγιας τόνισε μεταξύ άλλων: «Εχω δώσει πολύ μεγάλους αγώνες από το 1996 και μετά για να ξεβρωμίσει το ε.λληνικό ποδόσφαιρο. Εχω πληρώσει για όλες τις αλήθειες που έλεγα, γιατί δήθεν με τις δηλώσεις μου δυσφήμιζα το ελληνικό ποδόσφαιρο, περισσότερα από 750.000 ευρώ πρόστιμα.

Ολα αυτά τα έκανα για να ξεβρωμίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι για να το παραβρωμίσω. Δυστυχώς όχι μόνο δεν ξεβρώμισε, αλλά με αναγκάζει αυτό που συμβαίνει να καταθέσω αύριο στον εξυγιαντή του ελληνικού ποδοσφαίρου κ. Γραμμένο όλα τα δελτία της ΑΕΛ. Δεν θα παίξουμε με την ΑΕΚ. Το είχα δηλώσει ότι θα το κάνω μετά το παιχνίδι στην Ξάνθη και τη χυδαία διαιτησία του Λάμπρου και του Γιαννίκου. Είμαι επιστήμονας με σύστημα αξιών, υπηρετώ την Ελληνική Δικαιοσύνη επί 45 χρόνια, δεν είμαι ούτε λαθρέμπορος πετρελαίου, ούτε λαθρέμπορος τσιγάρων, ούτε ζω από το στοίχημα. Ντρέπομαι γιατί δυσφημίζομαι σαν προσωπικότητα συνυπάρχοντας με όλα αυτά τα υποκείμενα». Στο μεταξύ η Λάρισα είχε βγάλει ήδη ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα με τις οποίες «φωνάζει» για μη αποβολή του Κρέσπο, για ανάποδα οφσάιντ, για το πέναλτι και για ανύπαρκτες κίτρινες όπως αναφέρει μεταξύ άλλων.