Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στους Ζωσιμάδες (1-1), με τον Κλάους Αθανασιάδη να λυτρώνει την ομάδα των Ιωαννίνων. Ο διεθνής στράικερ ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης για τους γηπεδούχους, έξι λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης, δίνοντας έτσι τον ένα βαθμό στους γηπεδούχους. Ο Κλάους σκόραρε έπειτα από 32 παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα, καθώς η προηγούμενη φορά που είχε πετύχει γκολ σε παιχνίδι πρωταθλήματος ήταν πριν από δυόμισι χρόνια. Ο λόγος για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο τον Μάιο του 2016, με τον Δικέφαλο του Βορρά να παίρνει τη νίκη με 2-0. Ο ΟΦΗ είχε προηγηθεί στο σκορ με γκολ του Ποτουρίδη (έμμεσο φάουλ) σε φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΣ και ειδικά του γκολκίπερ της ομάδας των Ιωαννίνων. Ο Βελλίδης μπλόκαρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, βγήκε εκτός έχοντάς την στα χέρια και ο Λάμπρου έδωσε το φάουλ. Ο Ποτουρίδης σκόραρε με ωραίο πλασέ δίνοντας έτσι το προβάδισμα στους φιλοξενουμένους. Ο ΠΑΣ όμως πίεσε για την ισοφάριση και κατάφερε να κάνει το 1-1 όπως προαναφέραμε, με το γκολ του Κλάους Αθανασιάση στο 84′, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι είχαν δύο ακόμα καλές ευκαιρίες μέχρι το τέλος του αγώνα για να πετύχουν το γκολ της νίκης, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Απαράδεκτο πανό

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οπαδοί του ΠΑΣ σήκωσαν ένα απαράδεκτο πανό, για την πόλη του Ηρακλείου, με τους ανθρώπους του ΟΦΗ να εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους μετά το τέλος της αναμέτρησης. Το συγκεκριμένο πανό έδειχνε την Κρήτη να έχει κοπεί στα δύο, από την έκρηξη μιας βόμβας στο Ηράκλειο. Οι ιθύνοντες της ομάδας της Κρήτης σκοπεύουν να κάνουν καταγγελία και έλεγαν χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα: «Ετσι τιμούν τον προπονητή τους;».

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Λίλα, Νικολιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Αθανασιάδης, Γιάκος (67′ Μυστακίδης), Παμλίδης, Μπουκουβάλας, Ξυδάς (60′ Κριζμάν).

ΟΦΗ: Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Κοροβέσης, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Μεγιάδο (83′ Παπαστεριανός), Νάστος, Κυριακίδης, Πλατέλλας (91′ Κοιλιάρας), Σάσι (69′ Μιχόγεβιτς), Βουό.